• „REMONDIS MEDISON“ PLANIRA ŠIRENJE POGONA I ZAPOŠLJAVANJE NOVIH RADNIKA

    ZRENJANIN – Kompanija „Remondis Medison“, koja se bavi upravljanjem i tretmanom medicinskog otpada, planira u ovoj godini širenje proizvodnih kapaciteta u Zrenjaninu i zapošljavanje novih radnika, saopšteno je na sednici Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine AP Vojvodine, koja je ove sedmice, po prvi put, održana u gradu na Begeju. – Naše […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „REMONDIS MEDISON“ PLANIRA ŠIRENJE POGONA I ZAPOŠLJAVANJE NOVIH RADNIKA

    ZRENJANIN – Kompanija „Remondis Medison“, koja se bavi upravljanjem i tretmanom medicinskog otpada, planira u ovoj godini širenje proizvodnih kapaciteta u Zrenjaninu i zapošljavanje novih radnika, saopšteno je na sednici Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine AP Vojvodine, koja je ove sedmice, po prvi put, održana u gradu na Begeju.

    – Naše planove konkretizujemo za određenu godinu, a za 2017. oni se vezuju za kupovinu novog zemljišta u industrijskoj zoni „Jugoistok – Ečka“ u Zrenjaninu i instalaciju novog uređaja za termički tretman infektivnog, farmaceutskog otpada, malih životinja i narkotika. Ta investicija dovešće i do otvaranja novih radnih mesta – kazao je jedan od osnivača kompanije Miroslav Poznić, predstavljajući istorijat i aktivnosti „Remondis Medisona“.

    Ova kompanija, čiji se pogoni nalaze u industrijskoj zoni „Jugoistok“, osnovana je 2009. godine i usko je specijalizovana za sakupljanje, transport i tretman medicinskog infektivnog otpada. Do sada je ostvarila partnerski odnos sa više od 1.500 privatnih i državnih zdravstvenih ustanova i trenutno zapošljava 15 radnika.

    Firma je isprva poslovala pod drugim imenom, da bi pre dve godine postala „Remondis Medison“, članica grupacije sa 55.000 zaposlenih, koja u Nemačkoj poseduje najveći reciklažni centar na svetu i koja godišnje obrne više od 13 milijardi evra. Krajem prošle godine, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić uručio je predstavnicima zrenjaninske kompanije dozvolu za skladištenje opasnog i neopasnog medicinskog i farmaceutskog otpada.

    U ovdašnjem pogonu, inače, tretira se 350 tona infektivnog otpada na godišnjem nivou, od ukupno 6.000 tona, koliko se generiše na domaćem tržištu. Ovaj otpad izuzetno je opasan i za građanstvo i za zaposlene u zdravstvenim ustanovama. Međutim, nakon tretmana u pogonima postaje potpuno bezopasan i odlaže se na deponijama pod posebnim uslovima. Sav otpad prikupljen je iz domaćih ustanova, jer zakon ne dozvoljava uvoz infektivnog otpada iz inostranstva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija