• REAGOVANJE REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE ZRENJANIN

    ZRENJANIN – Povodom teksta koji je portal zrenjaninski.com danas objavio, a koji je naslovljen sa „Regionalna privredna komora Zrenjanin priznala Kosovo“, oglasila se i Regionalna privredna komora (RPK) Zrenjanin. U reagovanju koje je potpisao v.d. predsednika RPK Momčilo Nikolčić navodi se da je naš portal „na tendenciozan i senzacionalistički način zloupotrebio informaciju o spoljnotrgovinskoj robnoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    REAGOVANJE REGIONALNE PRIVREDNE KOMORE ZRENJANIN

    ZRENJANIN – Povodom teksta koji je portal zrenjaninski.com danas objavio, a koji je naslovljen sa „Regionalna privredna komora Zrenjanin priznala Kosovo“, oglasila se i Regionalna privredna komora (RPK) Zrenjanin.

    import-export

    U reagovanju koje je potpisao v.d. predsednika RPK Momčilo Nikolčić navodi se da je naš portal „na tendenciozan i senzacionalistički način zloupotrebio informaciju o spoljnotrgovinskoj robnoj razmeni srednjobanatskog regiona“. 

    Tekst reagovanja objavljujemo u celosti: 

    Poštovani,

    Na naslovnoj strani portala www.zrenjaninski.com objavili ste informaciju „Regionalna privredna komora Zrenjanin priznala Kosovo“ u kojoj ste na tendenciozan i senzacionalistički način zloupotrebili informaciju o spoljnotrgovinskoj robnoj razmeni srednjobanatskog regiona koju zvanično izrađuje i objavljuje Regionalna privredna komora Zrenjanin, u cilju informisanja svojih članica i šire privredne javnosti o ovom segmentu poslovanja. Podatke koje komora za ovu informaciju koristi zvanično objavljuje Uprava carina kao državni organ. Ukoliko Uprava carina registruje obim spoljnotrgovinske razmene sa Kosovom, a taj podatak kroz informaciju analizira i prezentuje RPK Zrenjanin, vaš zaključak o priznavanju suvereniteta državi Kosovo od strane Regionalne komore Zrenjanin je neosnovan i zlonameran. Misija Regionalne privredne komore je da na istinit i verodostojan način informiše svoje članice o relevantnim privrednim pokazateljima, bez namere da populističkim i neistinitim pisanjem pridobija čitalačku publiku. Na kraju, bilo bi korektno da se zarad novinarske etike izvinite Regionalnoj privrednoj komori Zrenjanin.

    S poštovanjem, 

    Momčilo Nikolčić

    v.d. predsednika RPK Zrenjanin

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija