• RASTE BROJ BLOKIRANIH RAČUNA PRIVREDNIKA

    ZRENJANIN – Iz Regionalne privredne komore Zrenjanin upozoravaju da je nelikvidnost privrede srednjobanatskog regiona, posmatrano kroz blokadu tekućih računa privrednih subjekata, izuzetno visoka. Na tu činjenicu ukazuje diplomirani ekonomista Momčilo Nikolčić iz Regionalne privredne komore Zrenjanin, na osnovu obrađenih podataka za prošlu godinu. – Od 5.846 ukupno registrovanih računa preduzeća i preduzetnika, prema podacima NBS […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    RASTE BROJ BLOKIRANIH RAČUNA PRIVREDNIKA

    ZRENJANIN – Iz Regionalne privredne komore Zrenjanin upozoravaju da je nelikvidnost privrede srednjobanatskog regiona, posmatrano kroz blokadu tekućih računa privrednih subjekata, izuzetno visoka.

    novac

    Na tu činjenicu ukazuje diplomirani ekonomista Momčilo Nikolčić iz Regionalne privredne komore Zrenjanin, na osnovu obrađenih podataka za prošlu godinu.

    – Od 5.846 ukupno registrovanih računa preduzeća i preduzetnika, prema podacima NBS Odeljenja za prinudnu naplatu, na dan 31. decembra 2016. godine bilo je blokirano 889 računa, ili 15,2 odsto, odnosno svaki sedmi račun. U poređenju sa stanjem likvidnosti privrede na kraju trećeg kvartala 2016. godine može se zaključiti da je broj blokiranih računa povećan sa 849 na 889 , ili za 4,7 posto – kaže Nikolčić.

    Najviše blokiranih računa pravnih lica je u Zrenjaninu – 398, a ukupan iznos blokade je 2,75 milijardi dinara. Sledi opština Novi Bečej, u kojoj je 37 takvih privrednih subjekata u blokadi, a najmanje blokiranih računa je u Sečnju – 14.

    Kod preduzetnika, 310 zrenjaninskih je u blokadi, a ukupan iznos minusa je nešto preko 95 miliona dinara. Ukupno su u srednjem Banatu blokirana 404 preduzetnička računa, a zbirna suma je 137 miliona dinara.

    Konačan rezultat za 2016. je da su u srednjem Banatu 889 pravnih lica i preduzetnika u blokadi, a njihov ukupni dug je 3,44 milijarde dinara.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija