Ekonomija

RASPITIVALI SMO SE: Šta će biti sa nedovršenim hotelom

hotel
Nezavršen hotel u centru grada,poznatiji kao "Bitevićev" hotel

ZRENJANIN – Hotel u samom centru Zrenjanina, kolokvijalno nazvan „Bitevićev hotel“, možda će uskoro dobiti novog vlasnika, saznaje portal „Zrenjaninski“.

Nedovršeni hotel u centru grada
Nedovršeni hotel u centru grada

Naime, luksuzno zdanje na uglu ulica Cara Dušana i Slobodana Bursaća pre skoro dve decenije, u vreme ekspanzije biznismena Anđelka Bitevića iz Stajićeva, trebalo je da postane elitni hotel. No, planovi i želje su jedno, a stvarnost nešto drugo, pa ovaj objekat godinama zvrji nedovršen. Umesto da prima goste, hotel, odnosno njegova mermerna fasada, sada služi kao besplatna oglasna tabla.

Kako naš portal saznaje, zdanje je sada u vlasništvu Bitevićevog sina Milana. Kako nema ambicija da se bavi hotelijerstvom, Milan je odlučio da hotel proda. Hotel ima završenu samo fasadu, a prostire se na oko 4.000 kvadrata. O ceni se prodavci ne izjašnjavaju, jer je ona stvar dogovora, tako da zainteresovani mogu da se obrate vlasniku. A da interesenata ima, potvrdili su nam u Gradskoj upravi.

– Pojedini kupci su nas zvali i raspitivali se o tome koje sve papire poseduje ovaj hotel i da li je potrebno obezbediti još neku dokumentaciju. Nije nam poznato koliko su ozbiljne njihove namere i da li bi, po eventualnom preuzimanju, objekat koristili u ugostiteljske svrhe ili za nešto drugo – rečeno nam je u Odeljenju za urbanizam.

Susedni Dom učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ takođe je bio zainteresovan za preuzimanje nedovršenog hotela, kako bi proširio smeštajne kapacitete namenjene srednjoškolcima. Ova ideja, međutim, nikada nije zaživela, jer se u Ministarstvu prosvete nisu izjasnili o tome da li su spremni da otkupe ili zakupe objekat i privedu ga toj nameni. Dodatna pogodnost je to što su internat i hotel povezani dvorištem Doma učenika, tako da bi time bio obezbeđen jedan potpuno novi, prošireni đački kompleks.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM