• RASPITIVALI SMO SE: Šta će biti sa nedovršenim hotelom

    I ko je sadašnji vlasnik objekta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    RASPITIVALI SMO SE: Šta će biti sa nedovršenim hotelom

    ZRENJANIN – Hotel u samom centru Zrenjanina, kolokvijalno nazvan „Bitevićev hotel“, možda će uskoro dobiti novog vlasnika, saznaje portal „Zrenjaninski“.

    Nedovršeni hotel u centru grada
    Nedovršeni hotel u centru grada

    Naime, luksuzno zdanje na uglu ulica Cara Dušana i Slobodana Bursaća pre skoro dve decenije, u vreme ekspanzije biznismena Anđelka Bitevića iz Stajićeva, trebalo je da postane elitni hotel. No, planovi i želje su jedno, a stvarnost nešto drugo, pa ovaj objekat godinama zvrji nedovršen. Umesto da prima goste, hotel, odnosno njegova mermerna fasada, sada služi kao besplatna oglasna tabla.

    Kako naš portal saznaje, zdanje je sada u vlasništvu Bitevićevog sina Milana. Kako nema ambicija da se bavi hotelijerstvom, Milan je odlučio da hotel proda. Hotel ima završenu samo fasadu, a prostire se na oko 4.000 kvadrata. O ceni se prodavci ne izjašnjavaju, jer je ona stvar dogovora, tako da zainteresovani mogu da se obrate vlasniku. A da interesenata ima, potvrdili su nam u Gradskoj upravi.

    – Pojedini kupci su nas zvali i raspitivali se o tome koje sve papire poseduje ovaj hotel i da li je potrebno obezbediti još neku dokumentaciju. Nije nam poznato koliko su ozbiljne njihove namere i da li bi, po eventualnom preuzimanju, objekat koristili u ugostiteljske svrhe ili za nešto drugo – rečeno nam je u Odeljenju za urbanizam.

    Susedni Dom učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ takođe je bio zainteresovan za preuzimanje nedovršenog hotela, kako bi proširio smeštajne kapacitete namenjene srednjoškolcima. Ova ideja, međutim, nikada nije zaživela, jer se u Ministarstvu prosvete nisu izjasnili o tome da li su spremni da otkupe ili zakupe objekat i privedu ga toj nameni. Dodatna pogodnost je to što su internat i hotel povezani dvorištem Doma učenika, tako da bi time bio obezbeđen jedan potpuno novi, prošireni đački kompleks.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]