• Radnici tužbom pokušavaju da naplate ono što im firme duguju!

    Stečajna upravnica zrenjaninskog preduzeća za završne građevinske radove „Aranžer“ Jelica Vukolić podnela je zahtev Privrednom sudu u Zrenjaninu da se odobri naknadna deoba stečajne mase firme. Sud je zahtev odborio, tako da će poverioci podeliti celih 250.034 dinara.   Glavna deoba stečajne mase obavljena je 2011. a stečaj u „Aranžeru“ je zaključen 23. januara 2014. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radnici tužbom pokušavaju da naplate ono što im firme duguju!

    Stečajna upravnica zrenjaninskog preduzeća za završne građevinske radove „Aranžer“ Jelica Vukolić podnela je zahtev Privrednom sudu u Zrenjaninu da se odobri naknadna deoba stečajne mase firme. Sud je zahtev odborio, tako da će poverioci podeliti celih 250.034 dinara.

     

    Glavna deoba stečajne mase obavljena je 2011. a stečaj u „Aranžeru“ je zaključen 23. januara 2014. godine. U pitanju je jedno od zrenjaninskih preduzeća čijim radnicima, nakon privatizacije i drugih transformacija, nisu isplaćena sva potraživanja.

     

    Jedna od bivših radnica „Aranžera“, zajedno sa kolegama iz još devet preduzeća iz Zrenjanina i okoline, pokušaće sudskim putem da ostvari ono što joj nije isplaćeno.

     

    – Prikupili smo 1.600 potpisa radnika iz deset preduzeća, kojima bivši poslodavci duguju neisplaćene zarade i neuplaćene doprinose. Dokumentaciju smo predali advokatskom timu iz Niša koji će podneti zajedničku tužbu – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik Veća saveza samostalnih sindikata u Zrenjaninu Nikola Kovačević, i dodaje da oštećenih radnika sigurno ima i više, ali da su mnogi podnosili privatne pojedinačne tužbe.

     

    Ovi ljudi imaju problem kod ostvarivanja penzije zbog nepovezanog staža, a o neisplaćenim platama da se i ne govori.

     

    – Neki stečajevi traju i deset i više godina, a ne zna se ni kada će se okončati – zaključuje Kovačević.

     

    Dokumentaciju o svojim potraživanjima podneli su bivši radnici Šećerane, Fabrike šešira, „Aranžera“, „Gvožđara“, „Agroživa“ iz tri organizacione celine, Centra za obrazovanje, Fabrike čarapa „Udarnik“ i autoprevozničkog preduzeća „Udarnik“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. Moj otac je bivsi radnik secerane,i pre neki dan (10.12.2019.) je bio da potpise neki papir,a to je.Ko hoce pare sa kamatom,mora ponovo u Strazbur i ne moze da dobije plate sada,a ko nece da ceka i tuzi Strazbur sa kamatu,bice mu isplaceno 400€ i sve plate bes kamate.Neki su vec dobili..

      1. Jel mu isplaceno 400e? Jer je i moj deda potpisao taj papir ali jos uvek nista nije dobio

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija