• Radnici tri propala preduzeća sindikatu prijavljuju potraživanja

    Veoma je živo ovih dana u prostorijama Samostalnog sindikata u Zrenjaninu, gde radnici tri propala srednjobanatska preduzeća prijavljuju svoja potraživanja prema bivšim firmama.   – Odrađujemo prijave potraživanja, odnosno neisplaćenih zarada za tri firme, i to „Udarnik“, „Gvožđar“ i „Agroživ“. Odziv je dobar, a akcija će trajati još najmanje tri nedelje, možda i duže, sve […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radnici tri propala preduzeća sindikatu prijavljuju potraživanja

    Veoma je živo ovih dana u prostorijama Samostalnog sindikata u Zrenjaninu, gde radnici tri propala srednjobanatska preduzeća prijavljuju svoja potraživanja prema bivšim firmama.

     

    – Odrađujemo prijave potraživanja, odnosno neisplaćenih zarada za tri firme, i to „Udarnik“, „Gvožđar“ i „Agroživ“. Odziv je dobar, a akcija će trajati još najmanje tri nedelje, možda i duže, sve zavisno od dinamike kojom se bivši radnici ovih firmi budu prijavljivali – kaže za portal zrenjaninski.com stručni saradnik u Savezu samostalnih sindikata Zrenjanin Ivana Davidović, i napominje da se dnevno, u proseku, pojavi i preko pedeset radnika sa prijavama potraživanja.

     

    Ona napominje da se kompletiraju predmeti za svakog pojedinačno i to na osnovu zvanično utvrđenih činjenica.

     

    – Kada se sva dokumentacija prikupi, prosleđujemo je advokatskoj kancelariji Mirjane Nedeljkov u Nišu, koja dalje nastavlja postupak, a u pitanju je tužba za povredu imovine. Predmeti će biti upućeni Ustavnom sudu, a kako iskustvo govori da taj sud odbija deo tužbe vezan za kamate, verovatno će u završnoj fazi dospeti pred Evropski sud u Strazburu. Zbog toga stranke daju punomoć i za zastupanje u Strazburu – objašnjava Davidović.

     

    A predsednik Saveza samostalnih sindikata u Zrenjaninu Nikola Kovačević napominje da treba utvrditi zbog čega stečajni upravnici ne odrađuju svoj posao, za koji su plaćeni.

     

    – Osnovno je pitanje, zašto ne završe stečajeve do kraja i ne isplate radnicima ono što im pripada – pita Kovačević.

     

    U prostorijama smo zatekli nekoliko radnika „Agroživa“, koji su doneli tražena dokumenta i došli da overe punomoć za Strazbur. Više od hiljadu radnika te propale firme ima potraživanja koja su u proseku 190.000 dinara po radniku.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija