• Prvo besplatna obuka, pa onda posao i plata od 200.000 dinara!

    Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA iz Beograda objavila je konkurs za prijem 46 kandidata na obuku za sticanje dozvole kontrolora letenja i odgovarajućih ovlašćenja. SMATSA nudi besplatnu obuku, a potom i platu od 200.000 dinara! Troškove školovanja pokriva SMATSA.   Konkurs je raspisan za 24 kandidata koja bi bila angažovana u Centru kontrole […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prvo besplatna obuka, pa onda posao i plata od 200.000 dinara!

    Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA iz Beograda objavila je konkurs za prijem 46 kandidata na obuku za sticanje dozvole kontrolora letenja i odgovarajućih ovlašćenja. SMATSA nudi besplatnu obuku, a potom i platu od 200.000 dinara! Troškove školovanja pokriva SMATSA.

     

    Konkurs je raspisan za 24 kandidata koja bi bila angažovana u Centru kontrole letenja Beograd. Po pet kandidata radilo bi u aerodromskim kontrolama letenja u Beogradu, Nišu, Kraljevu i Podgorici, i dva u Aerodromskoj kontroli letenja Tivat.

     

    Reč je o veoma stresnom, ali zato i dobro plaćenom poslu, posebno za srpske uslove. Po nezvaničnim informacijama, operateri imaju platu od oko 200.000 dinara, a oni na odgovornijim funkcijama i znatno više.

     

    Opšti i posebni uslovi za prijem kandidata za obuku su da su državljeni Republike Srbije ili Crne Gore, da su rođeni 1994. godine ili kasnije, da nisu krivično osuđivani, da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak i da nisu pod istragom.

     

    Potrebno je i da poseduju IV stepen stručne spreme (završena srednja škola u trajanju od četiri godine) ili da školske 2018/2019. godine pohađaju i završavaju IV razred srednje škole.

     

    Uslov je i da su u srednjoj školi postigli najmanje vrlo dobar prosečan opšti uspeh školovanja i da u svim razredima srednje škole iz vladanja imaju najmanje ocenu 4 (vrlo dobar). Potrebno je i znanje engleskog jezika bar na nivou B2.

     

    Da bi se prijavili na konkurs, kandidati obavezno moraju da popune on-line PRIJAVU ZA KONKURS.

     

    Kako se ističe, poslednji dan prijave je 25. april. Kandidati koji ispune sve kriterijume biće pozvani na intervju sa Selekcionom komisijom SMATSA.

     

    Obuka kandidata biće sprovedena u tri grupe. Prva startuje 7. oktobra 2019, druga 6. aprila 2020, dok je poslednja zakazana za 5. oktobar sledeće godine.

     

    Telefoni za dodatne informacije su 011 321 8042 i 011 321 8058.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]