Ekonomija

PROTEST: Kampuju ispred kapije „Jugoremedije“!

jugoremedija

ZRENJANIN – Grupa nekadašnjih radnika i malih akcionara Fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju okupila se jutros pred kapijom bivše firme, zahtevajući da se sprovede u delo zaključak Privrednog suda u Zrenjaninu, kojim se od podnosioca plana reorganizacije ove farmaceustke kuće traži da izmeni taj dokument.

jugoremedija

– Privredni sud je 1. aprila doneo zaključak da bi podnosioci plana reorganizacije – „Heta Real Estate“ iz Beograda i DOO „Union – medic“ iz Novog Sada, trebalo da upodobe taj plan sa novom procenom vrednosti imovine i kapitala firme na 68 miliona evra, koju je uradio Gradski zavod za veštačenje Beograd. Podnosioci plana reorganizacije se, međutim, već dve nedelje oglušuju o taj zahtev. Zbog toga ćemo biti pred firmom i tražiti poštovanje prava i zakona – kaže Aleksandar Stojanović, bivši radnik i akcionar „Jugoremedije“, najavljujući da će se radnici, tim povodom, pismom obratiti premijeru Aleksandru Vučiću.

On je najavio da će šator u kojem će boraviti radnici biti ispred fabričke kapije sve dok se ne sprovede u delo zaključak suda.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM