Ekonomija

PROTEST: Kampuju ispred kapije „Jugoremedije“!

jugoremedija

ZRENJANIN – Grupa nekadašnjih radnika i malih akcionara Fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju okupila se jutros pred kapijom bivše firme, zahtevajući da se sprovede u delo zaključak Privrednog suda u Zrenjaninu, kojim se od podnosioca plana reorganizacije ove farmaceustke kuće traži da izmeni taj dokument.

jugoremedija

– Privredni sud je 1. aprila doneo zaključak da bi podnosioci plana reorganizacije – „Heta Real Estate“ iz Beograda i DOO „Union – medic“ iz Novog Sada, trebalo da upodobe taj plan sa novom procenom vrednosti imovine i kapitala firme na 68 miliona evra, koju je uradio Gradski zavod za veštačenje Beograd. Podnosioci plana reorganizacije se, međutim, već dve nedelje oglušuju o taj zahtev. Zbog toga ćemo biti pred firmom i tražiti poštovanje prava i zakona – kaže Aleksandar Stojanović, bivši radnik i akcionar „Jugoremedije“, najavljujući da će se radnici, tim povodom, pismom obratiti premijeru Aleksandru Vučiću.

On je najavio da će šator u kojem će boraviti radnici biti ispred fabričke kapije sve dok se ne sprovede u delo zaključak suda.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz