• Proširen spisak onih koji su zapošljavali na crno i nelegalno poslovali!

    Od 5. septembra, kada je Ministarstvo za rad Srbije objavilo na svom sajtu nazive 21 firme u kojima su zatečeni radnici „na crno“ ili su inspektori u njima utvrdili različite nepravilnosti, lista se proširila na gotovo dve hiljade (1.836) preduzeća ali i pojedinaca koji su obavljali poslove mimo zakona.   U „zapisnik“ su ušle i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Proširen spisak onih koji su zapošljavali na crno i nelegalno poslovali!

    Od 5. septembra, kada je Ministarstvo za rad Srbije objavilo na svom sajtu nazive 21 firme u kojima su zatečeni radnici „na crno“ ili su inspektori u njima utvrdili različite nepravilnosti, lista se proširila na gotovo dve hiljade (1.836) preduzeća ali i pojedinaca koji su obavljali poslove mimo zakona.

     

    U „zapisnik“ su ušle i neke firme iz Zrenjanina i okoline, a koje nisu prijavile zaposlene, nisu registrovane u APR-u ili su pak u njima utvrđene nepravilnosti u poslovanju.

     

    Kada je reč o neregistrovanim subjektima, „nova lica“ na spisku su vlasnica zrenjaninske cvećare Elica Ivanović, kojoj je zapisnikom naloženo da prestane da obavlja delatnost. U njenom slučaju doneto je rešenje kojim je naloženo da izvrši upis u odgovarajući registar.

     

    Isto rešenje uručeno je i Marku Jankoviću koji se bavio prodajom polovne garderobe.

     

    Kada je reč o poslodavcima kod kojih su zatečeni radnici koji su radili na crno, na ovoj listi se, kako saznaje portal zrenjaninski.com, nalaze i udruženje „Crveno – beli taksi“, u kojem je zatečen jedan radnik koji je radio na crno. Jedan radnik na crno zatečen je i kod poslodavca Duška Odadžića, koji takođe pruža usluge taksi prevoza. Protiv „Maksi prevoza“ inspekcija je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, jer su ovde otkrivena dva radnika na crno. Zahtev za pokretanje stečajnog postupka podnet je i protiv udruženja „Taksi Banat“, gde je zatečen jedan radnik na crno, kome je naloženo da odmah prestane da radi.

     

    Po jedan radnik koji nije bio prijavljen zatečen je i u zrenjaninskoj pekari „Mira dva“, kao i u Samostalnoj trgovinskoj radnji „Bata junior“ iz Novog Itebeja. U ova dva slučaja zapisnikom je naloženo da se zaključe ugovori o radu i podnesu prijave na obavezno socijalno osiguranje.

     

    Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka podnet je i protiv „DB Art“ iz Žitišta, gde su uočena dva neprijavljena radnika. Toliko radnika na crno otkriveno je i u Domu za smeštaj odraslih i starijih, vlasnice Snežane Kapre Jankov, kojoj je naloženo da za te radnike podnese prijavu na obavezno socijalno osiguranje.

     

    Na spisku poslodavaca koji su zapošljavali na crno nalaze se i zanatska radnja za izradu torti i kolača „Eva Cakeladu“ iz Zrenjanina (dva radnika), STKR „Detex“ iz Zrenjanina (jedan radnik), Samostalna pekarska radnja „Čenta“ iz Čente (1), radionica „Savić“ iz Lazareva (2), „Autooprema i servis“ iz Zrenjanina (2) i zrenjaninski restoran „Debela mačka“ (1).

     

    Spisak koji je Ministarstvo rada objavilo ranije možete PROČITATI OVDE.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]