Ekonomija

Propao novi pokušaj prodaje fabrike „Jugoremedija“, šta je sledeći korak

jugoremedija

Za Fabriku lekova „Jugoremedija“ niko nije zainteresovan, pa je propao i četvrti pokušaj prodaje, saznaje portal zrenjaninski.com od stečajnog upravnika Radovana Savića.

 

Javno nadmetanje bilo je zakazano za 26. februar, po početnoj ceni od 1,2 milijarde dinara. Poslednji rok za uplatu depozita i otkup dokumentacije bio je danas, 19. februara. Međutim, za otkup dokumentacije niko nije uplatio 500.000 dinara. Nije položen ni depozit od 762 miliona dinara, pa je prodaja otkazana.

 

Savić napominje da će se potruditi da sledeća prodaja, u konsultaciji sa stečajnim sudijom, bude zakazana u što kraćem roku. Izvesno je da se može očekivati i niža početna cena, što je uobičajena praksa u ovakvim situacijama.

 

Podsetimo, stečajni postupak u fabrici „Jugoremedija“ otvoren je 27. decembra 2012. godine, na predlog „Hipo Alpe Adrija banke“. Plan reorganizacije podneli su „Heta ril estejt“ iz Beograda, pravni sledbenik ove banke, i preduzeće „Union medik“ iz Novog Sada. Ovo preduzeće je, inače, u avgustu 2013. godine privremeno zakupilo pogone fabrike „Jugoremedija“, s namerom da u njima obnovi proizvodnju lekova.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM