Ekonomija

Propao još jedan pokušaj prodaje Fabrike lekova “Jugoremedija”

jugoremedija

Propao je još jedan pokušaj prodaje zrenjaninske Fabrike lekova “Jugoremedija” u stečaju, koja je bila zakazana za 8. avgust, pa sudbina ove farmaceutske kuće ostaje do daljnjeg nepoznanica.

 

Vrednost ove fabrike, inače, procenjena je na blizu 3,9 milijardi dinara. Otkup dokumentacije koštao je 500.000 dinara, a depozit za učešće u nadmetanju bio je utvrđen na 777 miliona dinara, ali zainteresovanih nije bilo.

 

– Niko nije blagovremeno uplatio depozit niti otkupio dokumentaciju, pa je prodaja proglašena neuspelom i pre 8. avgusta, za kada je bila zakazana. O sledećim koracima još nisam odlučio, a najpre ću razgovarati sa predstavnicima inostranog investicionog fonda, koji je među najvećim poveriocima, i potražuje oko 10  miliona evra. Videćemo da li su oni zainteresovani da se uključe u postupak prodaje. Nakon toga biće razgovora i sa drugim poveriocima – kaže za portal zrenjaninski.com stečajni upravnik Radovan Savić.

 

Tek nakon širih konsultacija, napominje on, može uslediti ponovno oglašavanje prodaje “Jugoremedije”.

 

Neuspeloj prodaji prethodio je još jedan neuspeo pokušaj nalaženja kupca, od 16. oktobra 2017. godine.

 

Imovinu “Jugoremedije” čini fabrički kompleks sa proizvodnom opremom, jedan stan, 28 motornih vozila, sitni inventar… Na prodaju je oglašena i intelektualna svojina, odnosno 21 žig za lekove, kao i parnica koja se vodi pred Privrednim sudom u Zrenjaninu za povraćaj dozvola za stavljanje 22 leka u promet.

 

Prodaje se i devet preparata koji predstavljaju lekove zaštićene robnim žigom i 12 preparata koji predstavljaju generičke lekove za koje “Jugoremedija” poseduje kompletan tehnološki postupak.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM