Ekonomija YSLAJDER

PRODATO BRODOGRADILIŠTE „BEGEJ“, SAZNAJTE PRVI KO JE NOVI GAZDA

ZRENJANIN – „Rubikon Shipping Company“ iz Beograda novi je vlasnik imovine brodogradilišta „Begej“ u stečaju, saopšteno je iz ove kompanije, uz najavu da novi vlasnici imaju ambiciozne planove.

rubikon-brodogradiliste

„Odbor poverilaca brodogradilišta „Begej“ u stečaju prihvatio je ponudu „Rubikon Shipping Company“, u iznosu od 96 miliona dinara. Podsećamo da je prva prodaja neposrednom pogodbom uz javno prikupljanje ponuda i uz mogućnost poboljšanja ponude održana 14. septembra, kao i da je tada bio ponuđen iznos od 21 milion dinara. „Rubikon Shipping Company“ neće postati vlasnik zemljišta na kojem se nalaze objekti već samo njegov korisnik. Zalihe stečajnog dužnika su u ranijem periodu rasprodate, a oprema se nalazi pod sudskim sporom i nije moguće njeno korišćenje. Sledstveno navedenom, novi vlasnik imovine brodogradilišta „Begej“ u stečaju će najpre investirati sredstva kako bi se omogućilo potpuno korišćenje kapaciteta u skladu sa namenom. Ukazujemo da su već preduzete brojne mere kako bi se obezbedila električna energija, a radni prostor učinio funkcionalnim. Planirano je da, najpre, bude zaposleno 75 radnika, a u narednoj fazi još 75, u roku od godinu dana“, saopštavaju novi vlasnici brodogradilišta.

Iz „Rubikon šipinga“ ističu da primarni motiv kupovine brodogradilišta „Begej“ u stečaju proizilazi iz prirode poslovne delatnosti beogradskog kupca.

„Reč je o regionalnom lideru u rečnom transportu koji je specijalizovan za bezbedni i pouzdani prevoz hemikalija i naftnih derivata. Dugogodišnje iskustvo i rezultati poslovanja su doprineli da „Rubikon Shipping Company“ zavredi status poželjnog prevoznika velikih naftnih kompanija, rafinerija i trgovaca (OMV, MOL, NIS i drugi). U planu je da upravo brodogradilište „Begej“ bude lokacija na kojoj će se sprovoditi proces rekonstrukcije i modernizacije flote kojom raspolaže „Rubikon Shipping Company“, koji  je osnovan 2007. godine u Beogradu i upravlja flotom od 14 plovila koja su kapaciteta 25.990 tona. Posluje u brojnim evropskim državama (Ukrajina, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Srbija, Austrija, Nemačka, Holandija, Belgija i druge). U svom poslovanju uvažava sve standarde i zakone Evropske unije. U 2015. godini kompanija je transportovala 679.000 tona naftnih derivata“, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • hvala bogu da je nesto u zrenjanisko opstini i zrenjaninu pametno uradjeno nadamse dace kopanija koja je kupila begej brodogradiliste vuci pametne poteze u koris obostrane strane buduci radnika i vlasnika zelivam uspeh u radu cestitam ja sam darko kolundzija majstor sam zavarivanja moje skromno iskustvo koje mogu reci cuvajte svoje varijoce bravare brodomotere jer nema vise kvalitetni radnika sve sto vredi ode iz srbije za malu platu niko nece zeleti biti u srbiji moje saznanjeicice kopanije sve u srbiji od sela do sela moliti mladice ko hoce da radi i nuditi plate u napred ali necete moci doci do dobri zavarivaca brodomotera i bravara dobri mojstori ce se iz kopanije ukopaniju prodavati ko fudbaleri iz kluba u klub goborim cistu istinu ja radimpo svetu svudaje nas radnik postovan u svetu i placen samo u srbiji je ponizen i omalozazen zato vas molim ko buduci vlasnic brodogradilista begen povedite racuna o radnicima pozdrav i svaka sreca rubrikonu

  • Ako su svi pismeni u tom Zrenjaninu kao i ti, Darko, nije ni cudo sto vam je ceo grad propao kao da je u paklu bitisao – jer jedino nepismenu i priglupu marvu mozes zednu preko vode prevesti – u ovom slucaju, bukvalno!