Ekonomija YSLAJDER

PRODAJOM ATRAKTIVNE ZGRADE STAVLJA SE TAČKA NA STEČAJ

ZRENJANIN – Stečaj u zrenjaninskom preduzeću „Gvožđar“, koji je otvoren davne 2007. godine, možda će se i okončati nakon jedne decenije trajanja.

 

stečaj gvožđar

 

Naime, stečajni upravnik Milan Nićetin oglasio je na prodaju poslednju imovinu koju ovo preduzeće poseduje – stambenu neuseljivu zgradu u Mužlji i upravnu zgradu ovog preduzeća, koja se nalazi u glavnoj gradskoj ulici u Zrenjaninu. Upravna zgrada procenjena je na skoro 40 miliona dinara, a onaj ko planira da je kupi moraće da položi depozit u iznosu od 15 miliona dinara.

 

Javno nadmetanje obaviće se 11. januara, u 11 sati, u prostorijama preduzeća, u ulici Aleksandra Prvog Karađorđevića. 

 

Ovaj atraktivni poslovni objekat, u centralnoj gradskoj ulici, duže vreme je bio predmet nerešenog imovinsko – pravnog spora, zbog čega ranije nije nuđen na prodaju, uz ostalu imovinu „Gvožđara“. Zavrzlama je nastala kada je utvrđeno da objekat pripada „Gvožđaru“, a zemljište na kome se on nalazi Narodnoj banci Srbije. Nezadovoljni bivši radnici, koji su potraživali neisplaćene zarade, pitali su se javno kako je moguće uopšte doći u ovakvu situaciju i da li to znači da je upravna zgrada sve ove godine zapravo lebdela u vazduhu. Ali, po rečima stečajnog upravnika Milana Nićetina, taj problem je konačno rešen, čime su stvoreni uslovi da možda i najvredniji deo imovine preduzeća bude prodat u stečajnom postupku, kako bi poverioci „Gvožđara“ bili namireni.

 

stečaj gvožđar

 

Stečaj u „Gvožđaru“ uveden je u junu 2007. godine i od tada je rasprodato mnoštvo lokala u gradu i okolnim selima, koji su bili u vlasništvu ove nekada uspešne firme. Između ostalog, prodati su poslovni prostor u Ulici Obala Sonje Marinković, niz objekata na stovarištu u Ečki, kao i trgovine u Zrenjaninu, Mužlji, Perlezu, Kleku, Tomaševcu…

 

U stečaj je „Gvožđar“ otišao i sa velikim dugovanjima, a na spisku je bilo čak 90 poverilaca. Samo radnicima nije isplaćeno po 30 plata, a tri godine im nije uplaćivano zdravstveno i penziono osiguranje.

 

Bivši radnici su u više navrata izrazili sumnju u to da pojedinci namerno odugovlače stečajni postupak, jer im tako odgovara, zahtevajući da se on ubrza. Konačno, ostalo je još da se proda upravna zgrada, posle čega će i definitivno biti stavljena tačka na priču o „Gvožđaru“.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • A, ČIJA JE „BAŠ STVARNO“, TA, A I MNOGE DRUGE ZGRADE, U „VELIKOM SOKAKU“, I ŠTO IH NE VRAĆAJU PRAVIM-PREDRATNIM VLASNICIMA!!!???
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz
FAM