• PRODAJA OSTATAKA BIVŠEG GIGANTA: Za radnike spremljeno 190 miliona dinara

    „Agroživ“ praktično više i nema imovinu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PRODAJA OSTATAKA BIVŠEG GIGANTA: Za radnike spremljeno 190 miliona dinara

    ŽITIŠTE – Danas ističe rok za dostavljanje pisama o zainteresovanosti za učestvovanje u postupku privatizacije kompanije za proizvodnju pilećeg mesa „Agroživ“ iz Žitišta.

    agroziv

    Ova kompanija ponuđena je na prodaju od strane novog vlasnika, države Srbije, koja je „Agroživ“ preuzela od „Srbijagasa“. Činjenica je da potencijalni kupac neće imati ništa veliko da kupi, osim brenda „Agroživ“, jer je imovina, u međuvremenu, krčmljena po raznim osnovama.

    – Ovo je više formalni čin, jer osim brenda u „Agroživu“ praktično nema druge imovine. Klanica je u rukama beogradskog „Mibrasa“, koji je sada pod pritiskom banke, a farme su prešle u vlasništvo Matijevića. Opremu je prodao Fond za razvoj, pa bi onaj ko bi preuzeo „Agroživ“ bio bez sirovinske baze, klanice i opreme – kaže nam dobro obavešteni izvor, koji želi da zadrži anonimnost.

    Ono što je izvesno, i dobra je vest, to je činjenica da je socijalni program za radnike „Agroživa“ spreman i da će ubrzo početi isplata.

    – Imali smo velik i zahtevan posao pregleda ogromne dokumentacije, to je sada gotovo i spreman je socijalni program vredan 190 miliona dinara, za 369 radnika. Bitno je da će radnicima biti i povezan staž do dana isplate socijalnog programa – saopštava bivši dugogodišnji direktor kompanije „Agroživ“ Predrag Amižić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija