• PRODAJA „MINEL FEPA“, LOPOVI VEĆ DOŠLI PO ROBU

    ZRENJANIN – Stečajni upravnik zrenjaninskog Akcionarskog društva za proizvodnju elektropostrojenja i opreme „Minel Fepo“ u stečaju oglasio je drugu prodaju ovog pravnog lica, i to javnim nadmetanjem, koje će biti održano 13. januara 2017. godine u Zrenjaninu. Početna cena je 119,4 milona dinara. Predmet prodaje je pravno lice sa imovinom koju čine građevinski objekti, oprema, zalihe, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PRODAJA „MINEL FEPA“, LOPOVI VEĆ DOŠLI PO ROBU

    ZRENJANIN – Stečajni upravnik zrenjaninskog Akcionarskog društva za proizvodnju elektropostrojenja i opreme „Minel Fepo“ u stečaju oglasio je drugu prodaju ovog pravnog lica, i to javnim nadmetanjem, koje će biti održano 13. januara 2017. godine u Zrenjaninu. Početna cena je 119,4 milona dinara.

    Pogon preduzeća „Minel Fepo“

    Predmet prodaje je pravno lice sa imovinom koju čine građevinski objekti, oprema, zalihe, dati avansi, kupci u zemlji i inostranstvu, povezana lica, potraživanja iz zajedničkih poslova sa povezanim licima i ostali oblici imovine.

    Posebno se prodaje deo imovine „Minel Fepa“ – vikendica sa pravom korišćenja građevinskog zemljišta. Početna cena ovog objekta iznosi oko 608.000 dinara.

    „Minel Fepo“ je bankrotirao 2013. godine, jer nakon otvaranja stečaj niko od poverilaca nije podneo plan reorganizacije. Firma je bila u vlasništvu ruskog konzorcijuma do oktobra 2012. godine, kada je uveden stečaj, na predlog Komercijalne banke.

    Zrenjaninska fabrika transformatora najveće obaveze, inače, imala je prema bankama, jer je svojom imovinom jemčila za neka druga, propala, preduzeća, istih vlasnika. U vreme otvaranja stečaja preduzeće je imalo neizmirene obaveze od oko 1,7 milijardi dinara, što je, po proceni tadašnje stečajne upravnice Andijane Živanović, bilo šest puta više od vrednosti imovine.

    U međuvremenu, imovina preduzeća našla se i na udaru lopova, od kojih su neki i sudski procesuirani. Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu je, naime, svojevremeno podnelo optužni predlog protiv dvojice muškaraca, zbog sumnje da su počinili krivično delo teške krađe. Oni su, zajedno sa nepoznatom osobom, automobilom došli do prostorija preduzeća „Minel Fepo“ u stečaju, u Pančevačkoj ulici. Vozilo su ostavili na parkingu prekoputa, a zatim su pešice došli do fabričke kapije, preskočili dva metra visoku ogradu i stigli do magacina gotove robe. Tamo je jedan od okrivljenih metalnim kleštima presekao katanac, pa su sva trojica lopova snažno gurnula vrata i ušla u objekat. Odatle su uzeli kotur sa namotanim elektro – kablom, težine 368 kilograma, i vrednosti 425.934 dinara. Kotur su zajedno odgurali do fabričke ograde, da bi zatim drugi okrivljeni odmotavao kabel i dodavao ga drugoj dvojici koja su ga sekla na manje parčadi i utovarivala u vozilo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija