Ekonomija YTOP

PRODAJA “JUGOREMEDIJE” JOŠ NA ČEKANJU

Fabrika lekova "Jugoremedija"

ZRENJANIN – Imovina zrenjaninske Fabrike lekova “Jugoremedija” u stečaju, po svemu sudeći, neće tako brzo ući u proceduru prodaje i nalaženja novog kupca i potencijalnog investitora.

 

prodaja jugoremedije
Fabrika lekova “Jugoremedija”

 

Da podsetimo, Odbor poverilaca je dao saglasnost da se imovina “Jugoremedije”, procenjena na 32 miliona evra, ili oko četiri milijarde dinara, prodaje kao pravno lice, ali su iskrsle neke proceduralne poteškoće.

 

– Ostalo je da se razreše neke proceduralne stvari koje su u nadležnosti Ministarstva zdravlja, a to sada neće ići baš brzo iz razloga što se čeka na izbor novog premijera, koji će možda menjati i sastav u Ministarstvu zdravlja. Zbog toga mislim da će nam trebati još neko vreme, pre nego što se oglasi prodaja “Jugoremedije” – kaže za portal zrenjaninski.com stečajni upravnik fabrike lekova Radovan Savić, koji još nije odlučio ni koji će model prodaje biti primenjen.

 

– Ako prodaju budemo sprovodili javnim nadmetanjem, početna cena biće 50 posto od procenjene vrednosti. Ako se odlučimo za model zatvorenih ponuda, biće prihvaćena najviša ponuđena cena, koja mora biti veća od polovine procenjene vrednosti imovine – kaže stečajni upravnik “Jugoremedije” Radovan Savić.

Podeli članak
sinovoz
FAM