• PRODAJA DIMNIČARA: Traži se kupac za porodičnu stambenu zgradu

    Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je oglasila prodaju pokretne i nepokretne imovine zrenjaninskog preduzeća „Dimničar“ u stečaju, a javno nadmetanje je zakazano za 11. maj, u 11 časova, u Centru za stečaj u Novom Sadu.   „Dimničar“ se prodaje po treći put, a početna cena za nepokretnu i pokretnu imovinu je 5,2 miliona dinara. Od […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PRODAJA DIMNIČARA: Traži se kupac za porodičnu stambenu zgradu

    Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je oglasila prodaju pokretne i nepokretne imovine zrenjaninskog preduzeća „Dimničar“ u stečaju, a javno nadmetanje je zakazano za 11. maj, u 11 časova, u Centru za stečaj u Novom Sadu.

     

    „Dimničar“ se prodaje po treći put, a početna cena za nepokretnu i pokretnu imovinu je 5,2 miliona dinara. Od nepokretnosti, na prodaju se nudi porodična stambena zgrada od 128 kvadratnih metara u Zrenjaninu, kao i dve pomoćne zgrade od 27 i 30 kvadrata. Na prodaju je i polovna oprema koja se koristila kao kancelarijski materijal i sredstva za obavljanje dimničarske delatnosti ovog stečajnog dužnika.

     

    Ovo nekada poznato zrenjaninsko dimničarsko preduzeće je, odlukom Privrednog suda u Zrenjaninu, otišlo je u stečaj 17. juna 2016. godine, na predlog Ministarstva privrede. Ministarstvo je dostavilo sudu predlog za otvaranje stečaja nad AD „Dimničar“ uz obrazloženje da je pokrenut postupak privatizacije nad njim 25. jula 2015. godine, koja do kraja te godine nije okončana. Kako je Zakonom o privatizaciji propisano da će, ukoliko se privatizacija ne okonča do 31. decembra 2015. godine, Ministarstvo privrede podneti predlog za pokretanje stečaja, to je i učinjeno.

     

    Inače, AD „Dimničar“ je u neprekidnoj blokadi od 26. aprila 2013. godine. Tada je dug ovog preduzeća iznosio 9,8 miliona dinara.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]