• PRODAJA BRODOGRADILIŠTA „BEGEJ“ U ZASTOJU

    ZRENJANIN – Postupak prodaje brodogradilišta „Begej“ u stečaju nije okončan, jer ponuda beogradske firme „Rubikon Shipping Company“, u iznosu od 96 miliona dinara, nije prihvaćena od svih članova Odbora poverilaca, kaže za portal zrenjaninski.com stečajna upravnica ovog zrenjaninskog preduzeća Jelica Vukolić. – Problem se javio jer svi članovi Odbora poverilaca nisu prihvatili ponudu beogradske firme. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PRODAJA BRODOGRADILIŠTA „BEGEJ“ U ZASTOJU

    ZRENJANIN – Postupak prodaje brodogradilišta „Begej“ u stečaju nije okončan, jer ponuda beogradske firme „Rubikon Shipping Company“, u iznosu od 96 miliona dinara, nije prihvaćena od svih članova Odbora poverilaca, kaže za portal zrenjaninski.com stečajna upravnica ovog zrenjaninskog preduzeća Jelica Vukolić.

    Brodogradilište "Begej"
    Brodogradilište „Begej“

    – Problem se javio jer svi članovi Odbora poverilaca nisu prihvatili ponudu beogradske firme. U međuvremenu, dva člana Odbora dala su ostavke i sada se čeka da se sastav ovog tela kompletira. Sve što će se dalje dešavati zavisi od odluke Odbora poverilaca kada bude u punom sastavu i odluči o ponudi koja je aktuelna – kaže Vukolić, i napominje da bi bilo neumesno spekulisati da li će aktuelna ponuda biti prihvaćena, ili će biti raspisana nova prodaja.

    Predstavnik radnika u Odboru poverilaca Srđan Jovanović po pitanju aktuelne prodaje za detalje nas je uputio na stečajnu upravnicu.

    Da podsetimo, „Rubikon Shipping Company“ oglasio se početkom oktobra vešću da je Odbor poverilaca prihvatio njihovu ponudu za kupovinu zrenjaninskog brodogradilišta, u iznosu od 96 miliona dinara. Iz ove kompanije tvrdili su da su već preduzeli korake da se brodogradilištu obezbedi struja, uz ambiciozni plan zapošljavanja i aktiviranja proizvodnih kapaciteta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]