Ekonomija YSLAJDER

PRODAJA BRODOGRADILIŠTA „BEGEJ“ U ZASTOJU

Brodogradilište "Begej"
Brodogradilište "Begej"

ZRENJANIN – Postupak prodaje brodogradilišta „Begej“ u stečaju nije okončan, jer ponuda beogradske firme „Rubikon Shipping Company“, u iznosu od 96 miliona dinara, nije prihvaćena od svih članova Odbora poverilaca, kaže za portal zrenjaninski.com stečajna upravnica ovog zrenjaninskog preduzeća Jelica Vukolić.

Brodogradilište "Begej"
Brodogradilište „Begej“

– Problem se javio jer svi članovi Odbora poverilaca nisu prihvatili ponudu beogradske firme. U međuvremenu, dva člana Odbora dala su ostavke i sada se čeka da se sastav ovog tela kompletira. Sve što će se dalje dešavati zavisi od odluke Odbora poverilaca kada bude u punom sastavu i odluči o ponudi koja je aktuelna – kaže Vukolić, i napominje da bi bilo neumesno spekulisati da li će aktuelna ponuda biti prihvaćena, ili će biti raspisana nova prodaja.

Predstavnik radnika u Odboru poverilaca Srđan Jovanović po pitanju aktuelne prodaje za detalje nas je uputio na stečajnu upravnicu.

Da podsetimo, „Rubikon Shipping Company“ oglasio se početkom oktobra vešću da je Odbor poverilaca prihvatio njihovu ponudu za kupovinu zrenjaninskog brodogradilišta, u iznosu od 96 miliona dinara. Iz ove kompanije tvrdili su da su već preduzeli korake da se brodogradilištu obezbedi struja, uz ambiciozni plan zapošljavanja i aktiviranja proizvodnih kapaciteta.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.