• PRIVREDNICI POKREĆU NOVI PROGRAM PRAKSE ZA STUDENTE

    ZRENJANIN – Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ će i u ovoj godini nastaviti sa sprovođenjem projekta „Letnja stručna praksa“, koji se uspešno realizuje od 2010. u saradnji sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“, a uz podršku Grada Zrenjanina i Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina.     Ovo je na svečanosti, organizovanoj u hotelu „Vojvodina“, povodom osam […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PRIVREDNICI POKREĆU NOVI PROGRAM PRAKSE ZA STUDENTE

    ZRENJANIN – Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ će i u ovoj godini nastaviti sa sprovođenjem projekta „Letnja stručna praksa“, koji se uspešno realizuje od 2010. u saradnji sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“, a uz podršku Grada Zrenjanina i Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina.

     

     

    Ovo je na svečanosti, organizovanoj u hotelu „Vojvodina“, povodom osam godina rada kancelarije „Zrenjaninskog poslovnog kruga“, izjavio aktuelni predsednik ZREPOK-a Dragoljub Bjeloglav, vlasnik preduzeća „BB trade“ i „BB company“, uz napomenu da će udruženje nastojati da i dalje, na razne načine, pomaže studentima ovdašnjeg fakulteta u razvoju njihovih karijera.

     

    – Planiramo da pokrenemo saradnju i sa drugim obrazovnim institucijama, a prva u nizu biće saradnja sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija u Zrenjaninu, sa kojom pokrećemo novi program prakse za studente. Takođe, u budućem radu poseban fokus stavićemo na umrežavanje sa drugim poslovnim asocijacijama kako u zemlji, tako i u inostranstvu – najavio je Bjeloglav.

     

    Sumirajući učinak u prošloj godini, članovi „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ su naveli da je jedan od najznačajnijih rezultata formiranje Zrenjaninskog IKT klastera, čiji je zadatak da Zrenjanin, za pet godina, pozicionira u sam vrh IT industrije u Srbiji, sa odličnim uslovima za obrazovanje kadrova u oblasti informacionih tehnologija i uspešno poslovanje kompanija koje sa bave ovim poslovima.

     

    Članovi ZREPOK-a su Dragoljub Bjeloglav (BB trade, BB company), Budimir Jovanović (Keramika Jovanović, Ogrev, Neimar), Steva Kočalka (Valor), Goran Kovačević (Gomex), Vojislav Mrkšić (Mrkšićevi salaši), Živako Radovančev (Mlekoprodukt), Borislav Umićević (Um-Ing, Pekus Balkan), Željko Isakov (Isco) i Dragan Vidaković (Impel, Banat press).

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]