Ekonomija YSLAJDER

PRIVREDNICI POKREĆU NOVI PROGRAM PRAKSE ZA STUDENTE

zrepok

ZRENJANIN – Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ će i u ovoj godini nastaviti sa sprovođenjem projekta „Letnja stručna praksa“, koji se uspešno realizuje od 2010. u saradnji sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“, a uz podršku Grada Zrenjanina i Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina.

 

 

Ovo je na svečanosti, organizovanoj u hotelu „Vojvodina“, povodom osam godina rada kancelarije „Zrenjaninskog poslovnog kruga“, izjavio aktuelni predsednik ZREPOK-a Dragoljub Bjeloglav, vlasnik preduzeća „BB trade“ i „BB company“, uz napomenu da će udruženje nastojati da i dalje, na razne načine, pomaže studentima ovdašnjeg fakulteta u razvoju njihovih karijera.

 

– Planiramo da pokrenemo saradnju i sa drugim obrazovnim institucijama, a prva u nizu biće saradnja sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija u Zrenjaninu, sa kojom pokrećemo novi program prakse za studente. Takođe, u budućem radu poseban fokus stavićemo na umrežavanje sa drugim poslovnim asocijacijama kako u zemlji, tako i u inostranstvu – najavio je Bjeloglav.

 

Sumirajući učinak u prošloj godini, članovi „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ su naveli da je jedan od najznačajnijih rezultata formiranje Zrenjaninskog IKT klastera, čiji je zadatak da Zrenjanin, za pet godina, pozicionira u sam vrh IT industrije u Srbiji, sa odličnim uslovima za obrazovanje kadrova u oblasti informacionih tehnologija i uspešno poslovanje kompanija koje sa bave ovim poslovima.

 

Članovi ZREPOK-a su Dragoljub Bjeloglav (BB trade, BB company), Budimir Jovanović (Keramika Jovanović, Ogrev, Neimar), Steva Kočalka (Valor), Goran Kovačević (Gomex), Vojislav Mrkšić (Mrkšićevi salaši), Živako Radovančev (Mlekoprodukt), Borislav Umićević (Um-Ing, Pekus Balkan), Željko Isakov (Isco) i Dragan Vidaković (Impel, Banat press).

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz