• Pristiglo više od 7.800 prijava za informatičke obuke

    Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da je završen konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke i da je ukupan broj ispravnih prijava 7.859.   Najveći broj prijavljenih kandidata koji su ispunili uslove je sa područja Beograda, njih 2.963, zatim sa područja Novog Sada – 826, slede Niš sa 821 i Kragujevac sa 471 kandidatom.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pristiglo više od 7.800 prijava za informatičke obuke

    Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da je završen konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke i da je ukupan broj ispravnih prijava 7.859.

     

    Najveći broj prijavljenih kandidata koji su ispunili uslove je sa područja Beograda, njih 2.963, zatim sa područja Novog Sada – 826, slede Niš sa 821 i Kragujevac sa 471 kandidatom.

     

    Najveće interesovanje je iskazano za obuke za Java programiranje (3.378 kandidata), zatim za Front-End Web programiranje (2.211), za obuke za Web aplikacije (913), obuke za PHP programiranje (532), obuke za .NET programiranje (525) i za JavaScript (300).

     

    Ovo je do sada najveće interesovanje za obuke koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje.

     

    Program specijalističkih informatičkih obuka predstavlja nastavak uspešno sprovedenog projekta Vlade Republike Srbije, koji je u 2017. pokrenuo Ministarski savet za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade RS Ana Brnabić.
    Sledeća faza je odabir kandidata, u okviru koje se će se sprovesti psihološko testiranje i provera znanja engleskog jezika, koje sprovodi Nacionalna služba.

     

    U narednoj fazi selekcije će izvođači obuka testirati osnovno poznavanje rada na računaru.

     

    Prvi ciklus informatičkih obuka počinje u septembru u deset gradova u Srbiji.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija