Ekonomija

Pristiglo više od 7.800 prijava za informatičke obuke

informatičke obuke
Foto: Pixabay

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da je završen konkurs za besplatne specijalističke informatičke obuke i da je ukupan broj ispravnih prijava 7.859.

 

Najveći broj prijavljenih kandidata koji su ispunili uslove je sa područja Beograda, njih 2.963, zatim sa područja Novog Sada – 826, slede Niš sa 821 i Kragujevac sa 471 kandidatom.

 

Najveće interesovanje je iskazano za obuke za Java programiranje (3.378 kandidata), zatim za Front-End Web programiranje (2.211), za obuke za Web aplikacije (913), obuke za PHP programiranje (532), obuke za .NET programiranje (525) i za JavaScript (300).

 

Ovo je do sada najveće interesovanje za obuke koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje.

 

Program specijalističkih informatičkih obuka predstavlja nastavak uspešno sprovedenog projekta Vlade Republike Srbije, koji je u 2017. pokrenuo Ministarski savet za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava predsednica Vlade RS Ana Brnabić.
Sledeća faza je odabir kandidata, u okviru koje se će se sprovesti psihološko testiranje i provera znanja engleskog jezika, koje sprovodi Nacionalna služba.

 

U narednoj fazi selekcije će izvođači obuka testirati osnovno poznavanje rada na računaru.

 

Prvi ciklus informatičkih obuka počinje u septembru u deset gradova u Srbiji.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz