• Pripreme za privrednu manifestaciju ZrBizNet ulaze u završnu fazu

    Ovogodišnja privredna manifestacija ZrBizNet, treća po redu, biće održana od 19. do 21. septembra u Hali „Medison“. O pripremama koje ulaze u završnu fazu danas je bilo reči na konferenciji za medije.   – Za Zrenjanin je ZrBizNet vrlo značajan, jer se za tri godine formirao kao jedna od najrelevantnijih sajamskih manifestacija u regionu. ZrBizNet […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pripreme za privrednu manifestaciju ZrBizNet ulaze u završnu fazu

    Ovogodišnja privredna manifestacija ZrBizNet, treća po redu, biće održana od 19. do 21. septembra u Hali „Medison“. O pripremama koje ulaze u završnu fazu danas je bilo reči na konferenciji za medije.

     

    – Za Zrenjanin je ZrBizNet vrlo značajan, jer se za tri godine formirao kao jedna od najrelevantnijih sajamskih manifestacija u regionu. ZrBizNet nas je stavio na mapu najkvalitetnijih privrednih sajmova u zemlji – izjavio je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanin.

     

    Pročitajte još: Oronula zgrada propale fabrike „Metalprogres“ i dalje zvrji prazna

     

    – Ove godine ćemo se truditi da dovedemo sve državne institucije koje mogu da pomognu privrednicima u gradu. Na portalu Privredne komore ćemo postaviti platformu za zakazivanje sastanaka „oči i oči“. Ovi sastanci su se prošle godine pokazali kao pun pogodak. Ovogodišnje teme sajma su digitalizacija i digitalna transformacija i žensko preduzetništvo. Privredna komora kreće u projekat razvoja ženskog preduzetništva u ruralnim sredinama i ZrBizNet je odlična prilika za promociju tog projekta – rekao je Predrag Stankov, direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin.

     

    Bez digitalne transformacije nema opstanka

     

    Izabela Kiš, izvršna direktorka Unije poslodavaca Zrenjanina, istakla je da je najveći kvalitet to što su se sve značajne asocijacije i institucije okupile oko organizacije trećeg ZrBizNet-a.

     

    – Bez digitalne transformacije, što je dugačak proces, nema opstanka. Zato smo fokus stavili na tu temu. Naglasak smo stavili i na promociju zanimanja. Biće to prilika da približimo zanimanja i roditeljima i deci. Zanatlije će svoje veštine i znanje predstaviti u Karađorđevom parku, a pozvali smo ne samo zrenjaninske nego i zanatlije iz cele Vojvodine. Želimo da prateći program bude zanimljiv, da privuče publiku. Mogu da najavim da će u okviru ZrBiznet-a biti organizovana i dečja pijaca – rekla je Kiš.

     

    – Pokušaćemo da organizujemo da nekoliko preduzetnika, koji to mogu, na terenu pokažu ono čime se bave, a sve u cilju promocije preduzetništva. Na prostoru od 1.200 do 1.500 kvadrata, u hali, ispred hale, u parku, želimo da privučemo što više izlagača i što više publike. Zrenjanin će tri dana biti sav u znaku preduzetništva. Pozvao bih privrednike i preduzetnike da učestvuju – naglasio je Miroslav Đurić, predsednik Udruženja preduzetnika.

     

    Generalni sponzori ZrBizNet-a su PerSu, kompanija „Dijamant“ i Unikredit banka.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]