• Prioriteti višegodišnji zakup državnog poljoprivrednog zemljišta i obnova mehanizacije

    Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović posetio je danas tri naseljena mesta na teritoriji Grada Zrenjanina i poljoprivredna gazdinstva koja su koristila državne subvencije u oblasti agrara i stočarstva – Zorice Stefanov u Stajićevu, Žarka Stankova u Tomaševcu i Stefana Bokića u Kleku. Domaćin ministru Nedimoviću bio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima.   Na kraju posete, ministar […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prioriteti višegodišnji zakup državnog poljoprivrednog zemljišta i obnova mehanizacije

    Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović posetio je danas tri naseljena mesta na teritoriji Grada Zrenjanina i poljoprivredna gazdinstva koja su koristila državne subvencije u oblasti agrara i stočarstva – Zorice Stefanov u Stajićevu, Žarka Stankova u Tomaševcu i Stefana Bokića u Kleku. Domaćin ministru Nedimoviću bio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima.

     

    Na kraju posete, ministar Nedimović je, u obraćanju predstavnicima medija, istakao da će u narednih petnaest-dvadeset dana pokušati da obiđe sva sela u srednjobanatskom okrugu, a da se od svih pitanja kao primarno nameće – višegodišnji zakup poljoprivrednog zemljišta.

     

    – Neke lokalne samouprave su već iskoristile pravo na desetogodišnji zakup za stočare, Zrenjanin će to uraditi sledeće godine, a takođe ćemo omogućiti i ratarima višegodišnji zakup, najmanje na četiri godine. Posmatrajući cifre, država je samo iz budžeta Republike Srbije, u 2018. godini za Zrenjanin dala preko 612 miliona dinara subvencija, odnosno preko 5 miliona evra. To se graniči i sa velikim investicijama na teritoriji države i grada Zrenjanina – naveo je ministar Nedimović.

     

    Još je rekao da je pristalica ulaganja u mašine i opremu za poljoprivrednu proizvodnju, jer one smanjuju troškove, a ne jednokratnih davanja koje se tiču hektara.

     

    Gradonačelnik Čedomir Janjić  izrazio je zadovoljstvo zbog današnje posete ministra i obilaska nekoliko poljoprivrednih domaćinstava, pre svega onih u kojima su mladi ljudi nosioci tih domaćinstava.

     

    – Vidimo da poljoprivreda ima perspektivu na našoj teritoriji, pogotovu ako znamo koliko mi, kao lokalna samouprava, ulažemo  da bi pomogli poljoprivrednicima na teritoriji Grada Zrenjanina, a znamo i koliko ulažu Pokrajina i Republika, tako da sam optimista i mislim da će se  više ovakvih, mladih preduzetnika, baviti poljoprivrednom proizvodnjom na našoj teritoriji – kazao je Janjić.
    Dodao je da je proizvođačima najpotrebnija obnova mehanizacije i upoznati su sa načinom na koji država pomaže u toj oblasti.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]