Ekonomija Vesti Zrenjanin

Prijavite inspekciji ako primetite poskupljenje osnovnih životnih namirnica

zabrana rada nedeljom trgovinskih objekata
Foto: Pixabay

Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala je danas sastanak sa rukovodiocima republičkih i pokrajinskih inspekcija vezano za njihovo funkcionisanje u novonastalim uslovima zbog proglašenja vanrednog stanja.

 

Na kraju sastanka je konstatovano da sve inspekcije nadležne za područje Okruga nesmetano funkcionišu i da je njihov rad organizovan u skladu sa preporukama Vlade Srbije i resornih ministarstva, odnosno pokrajinskih sekretarijata, shodno aktuelnoj situaciji.

 

Sledeći preporuke Vlade, građanima i svim strankama preporučuje se da izbegavaju direktno obraćanje inspektorima, ukoliko to nije neophodno. Komunikaciju sa njima mogu da ostvaruju putem telefonskih poziva, e-maila ili, eventualno, poštom.

 

Pročitajte još: Održana vanredna sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga

 

S obzirom na to da je u međuvremenu stupila na snagu Odluka o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, čiju primenu kontroliše Republička tržišna inspekcija, građani sve uočene nepravilnosti na području Srednjobanatskog upravnog okruga mogu od danas i nadalje, svakog dana, od 8 do 20 časova, da prijave na broj 066/866-0-609.

 

Sve prijave će odmah biti prosleđene nadležnoj inspekciji.

 

Ograničene su cene ove robe

 

Podsetimo, odlukom su ograničene cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica i zaštitne opreme, tako da ne prelaze nivo cena tih proizvoda na dan 5. mart.

 

Ograničenje cena primenjuje se u trajanju od 30 dana za sledeću robu: brašno od pšenice, hleb, suncokretovo ulje, beli šećer, so, voda, povrće i voće, testenine, sveže meso, mesne prerađevine, riba, termički obrađeno kravlje mleko (pasterizovano i sterilizovano), mleko u prahu, jogurt, kokošija jaja, dečija hrana, sapun, šampon, pasta za zube, deterdženti, rukavice (i odeća i pribor za odeću) od plastičnih masa, pelene za decu i odrasle, maramice, ubrusi (u rolni i na komad), toalet papir, maske – plastične sa tekstilnim filterom, prekrivke – tekstilne za hiruršku upotrebu, odelo hirurško od papira, papirne maske, zaštitno gumeno odelo, gumene, hirurške i ostale rukavice, hirurško tekstilno odelo, varikina i ostali dezinfektanti, asepsol, alkohol i zaštitne naočare.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM