• Prezentacija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje

    Prezentacija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.   Prezentaciju je organizovala zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom. Skupu je prisustvovala i direktorica Pokrajinske službe za zapošljavanje u NSZ Snežana Sedlar.   – U Zrenjaninu smo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prezentacija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje

    Prezentacija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu održana je danas u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu.

     

    Prezentaciju je organizovala zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom. Skupu je prisustvovala i direktorica Pokrajinske službe za zapošljavanje u NSZ Snežana Sedlar.

     

    – U Zrenjaninu smo prezentovali program i mere aktivne politike zapošljavanja za 2019. godinu, kao i javne pozive programa i mera NSZ. Ove godine izdvojene su čak četiri milijarde za te mere iz plana NSZ i 550 miliona iz Fonda za budžetsku rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Računa se na još 900 miliona dinara iz lokalnih samouprava i 200 miliona iz direktnog granta Evropske unije. Cilj promocija je da se direktno kontaktira sa poslodavcima, kako sa onima koji već sarađuju sa NSZ, tako i sa onima koji će od sada biti naši saradnici. Namera nam je da dopremo i do najmanjih, koji možda nisu bili dovoljno upoznati sa našom ponudom i da im do najsitnijih detalja objasnimo neophodne procedure – ističe Snežana Sedlar.

     

    Pozivu za prezentaciju, inače, u Zrenjaninu se odazvalo nekoliko desetina poslodavaca i predstavnika firmi iz raznih oblasti poslovanja. Sedlar je predočila da je u Vojvodini sada oko 130.000 nezaposlenih. Stopa nezaposlenosti u trećem kvartalu prošle godine u Vojvodini je bila najniža u državi i iznosila je 7,9 posto. Na početku 2018. bila je 11,9 posto, podsetila je direktorica Pokrajinske službe NSZ. Gotovo dvadeset hiljada lica zaposleno je u Vojvodini lani a u Srbiji bez Vojvodine 47.000. Zaposlilo se i šest hiljada osoba sa invaliditetom.

     

    Obratiti pažnju na rokove

     

    Direktorka Filijale NSZ u Zrenjaninu Tatjana Mijatović istakla je da se na evidenciji nezaposlenih ove jedinice nalazi 4.900 lica sa područja grada Zrenjanina. To je rezultat od istorijskog značaja. Na nivou okruga se 10.500 lica vodi kao nezaposleno.

     

    – Dobar je odziv poslodavaca i ovde. Došlo ih je više od sedamdeset, a juče u Žitištu bilo je pedesetak. Koristim priliku da sve njih upozorim na rokove. Prijave za javne radove, na primer, treba slati do 29. marta. Ostali javni pozivi su do utroška sredstava, a najkasnije do 30. novembra – napominje Mijatović.

     

    Na dobre rezultate u zapošljavanju ukazao je i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac. On je podsetio da je 2012. godine u Zrenjaninu bilo 12.800 nezaposlenih a sada ih je 4.900.

     

    prezentacija javnih poziva i konkursa

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija