• PREVARA KRUŽI SRBIJOM: Budite oprezni ako dobijete ovakvu uplatnicu!

    Agencija za privredne registre upozorava građane da koverte sa uplatnicom za „upis promene u PrivredniRegistar.rs“ ne potiču od Agencije. U pitanju je, kako se navodi u saopštenju, komercijalna ponuda koja nema nikakve veze sa ovim državnim organom. Ona nema veze ni sa Registrom privrednih subjekata koji se vodi u Agenciji, u skladu sa zakonom.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PREVARA KRUŽI SRBIJOM: Budite oprezni ako dobijete ovakvu uplatnicu!

    Agencija za privredne registre upozorava građane da koverte sa uplatnicom za „upis promene u PrivredniRegistar.rs“ ne potiču od Agencije. U pitanju je, kako se navodi u saopštenju, komercijalna ponuda koja nema nikakve veze sa ovim državnim organom. Ona nema veze ni sa Registrom privrednih subjekata koji se vodi u Agenciji, u skladu sa zakonom.

     

    APR-u se obratio veliki broj građana koji su primili koverte sa ovim uplatnicama. Na njima su štampani iznosi od 2.000, 3.000, 6.000 i više hiljada dinara, čija je svrha „upis promena u Privredni registar“. Uz njih su priloženi opšti uslovi na osnovu kojih se može uvideti da je reč o informativnoj ili reklamnoj usluzi, odnosno upisu u svojevrsni imenik koji ima komercijalnu prirodu.

     

    Pročitajte još: OPREZ: Aleksandar Jelić počeo da vara i Zrenjanince!

     

    Takođe, pojedini privredni subjekti obavestili su Agenciju da su im navedenu uslugu telefonom ponudila lica koja su se predstavila kao zaposleni u Agenciji.

     

    „Agencija za privredne registre naglašava da ne nudi telefonom nikakve usluge. S korisnicima komuniciramo isključivo na osnovu registracionih prijava koje primimo na način propisan zakonom“, dodaje se u saopštenju.

     

    APR navodi da je reč o vrsti obmanjivanja javnosti koje može dovesti do nastanka brojnih štetnih posledica. Zbog toga će Agencija za privredne registre o tome obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ja sam dobila na iznos od 8.000,nisam posumnjala da je prevara,ali nisam još ni platila. Hvala na upozorenju.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija