Ekonomija Vesti Zrenjanin

PREVARA KRUŽI SRBIJOM: Budite oprezni ako dobijete ovakvu uplatnicu!

agencija za privredne registre
Foto: Pixabay

Agencija za privredne registre upozorava građane da koverte sa uplatnicom za „upis promene u PrivredniRegistar.rs“ ne potiču od Agencije. U pitanju je, kako se navodi u saopštenju, komercijalna ponuda koja nema nikakve veze sa ovim državnim organom. Ona nema veze ni sa Registrom privrednih subjekata koji se vodi u Agenciji, u skladu sa zakonom.

 

APR-u se obratio veliki broj građana koji su primili koverte sa ovim uplatnicama. Na njima su štampani iznosi od 2.000, 3.000, 6.000 i više hiljada dinara, čija je svrha „upis promena u Privredni registar“. Uz njih su priloženi opšti uslovi na osnovu kojih se može uvideti da je reč o informativnoj ili reklamnoj usluzi, odnosno upisu u svojevrsni imenik koji ima komercijalnu prirodu.

 

Pročitajte još: OPREZ: Aleksandar Jelić počeo da vara i Zrenjanince!

 

Takođe, pojedini privredni subjekti obavestili su Agenciju da su im navedenu uslugu telefonom ponudila lica koja su se predstavila kao zaposleni u Agenciji.

 

“Agencija za privredne registre naglašava da ne nudi telefonom nikakve usluge. S korisnicima komuniciramo isključivo na osnovu registracionih prijava koje primimo na način propisan zakonom”, dodaje se u saopštenju.

 

APR navodi da je reč o vrsti obmanjivanja javnosti koje može dovesti do nastanka brojnih štetnih posledica. Zbog toga će Agencija za privredne registre o tome obavestiti Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ja sam dobila na iznos od 8.000,nisam posumnjala da je prevara,ali nisam još ni platila. Hvala na upozorenju.

sinovoz
FAM