• Preko društvenih mreža organizuju protest zbog poskupljenja goriva

    Protest zbog poskupljenja goriva najavljen je i u Zrenjaninu za petak, 8. jun. Na društvenim mrežama osvanuo je poziv da se tog dana, u 16 časova, građani koji se protive poskupljenju goriva okupe na parkingu ispred Kristalne dvorane, odakle bi, kako je najavljeno, sat vremena kasnije automobilima, motorima, kamionima, traktorima i drugim prevoznim sredstvima, u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Preko društvenih mreža organizuju protest zbog poskupljenja goriva

    Protest zbog poskupljenja goriva najavljen je i u Zrenjaninu za petak, 8. jun. Na društvenim mrežama osvanuo je poziv da se tog dana, u 16 časova, građani koji se protive poskupljenju goriva okupe na parkingu ispred Kristalne dvorane, odakle bi, kako je najavljeno, sat vremena kasnije automobilima, motorima, kamionima, traktorima i drugim prevoznim sredstvima, u koloni, krenuli prema lokaciji koja će biti dogovorena na licu mesta.

     

    Za ovu priliku najavljena je i blokada saobraćaja.

     

    Kako nezvanično saznajemo, zrenjaninskoj Policijskoj upravi za sada nije prijavljen nikakav javni skup za 8. jun. Takođe, prema Zakonu o putevima, zabranjena je blokada saobraćaja, pa ostaje da se vidi da li će protestno okupljanje u Zrenjaninu zaista i biti održano.

     

    Inače, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da se nada da će u narednom periodu doći do pada cene nafte i njenih derivata, a ukoliko do toga ne dođe, kako je rekao, Vlada Srbije će razmotriti koje mere ima na raspolaganju.

     

    Antić je podsetio da cenu nafte i derivata diktira svetsko tržište i da je sirova nafta u svetu poskupela.

     

    – Cena je u jednom trenutku bila na 80 dolara. Sada je period kolebanja cene i lagan pad. Pratićemo kako će se te cene u narednom periodu razvijati sa nadom da će doći do pada cene i sirove nafte i derivata – rekao je Antić.

     

    Ukoliko do toga ne dođe, kako je rekao, na nivou Vlade Srbije videće koje mere imaju na raspolaganju.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Svetsko trziste diktira cenu nafte, zato je u rusiji gorivo 2 puta jeftinije ? ili ? cenu goriva direktno diktira akciza i onda obracunat pdva na akcizu i cenu goriva…

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]