• PREDUZEĆE „MARKO BISER“: KO OVO RAŠČIVIJA, SVAKA MU ČAST!

    KUMANE – Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Ljiljana Popov donela je rešenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka nad firmom „Marko Biser“ iz Kumana i za 23. jun zakazala ročište na kom će se odlučivati o tome ima li uslova da se stečaj i otvori.     Predlog za otvaranje stečaja podnela je firma „Interallis Chemicals“ iz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PREDUZEĆE „MARKO BISER“: KO OVO RAŠČIVIJA, SVAKA MU ČAST!

    KUMANE – Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Ljiljana Popov donela je rešenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka nad firmom „Marko Biser“ iz Kumana i za 23. jun zakazala ročište na kom će se odlučivati o tome ima li uslova da se stečaj i otvori.

     

    biser kumane

     

    Predlog za otvaranje stečaja podnela je firma „Interallis Chemicals“ iz Beograda, a kao razlog navela je trajnu nesposobnost preduzeća „Marko Biser“ da izvršava svoje finansijske obaveze.

     

    Firma k’o firma, ni prva ni jedina u problemima, da ova nije u direktnoj vezi sa još jednim slučajem – stečajem nad „Biserom“ iz Kumana. „Marko Biser“, naime, vlasnik je „Bisera“ sa blizu 18 odsto kapitala, dok je većinski vlasnik, sa skoro 64 odsto, firma „Marko“ iz Novog Sada, koja je takođe u stečaju. „Marko Biser“ upisan je na istoj adresi kao i „Biser“ iz Kumana.

     

    U pitanju je pravi privredni i finansijski galimatijas. Zanimljivo je da je stečajna upravnica „Bisera“ Ružica Mikloš zatekla i preuzela dva pečata iste firme – jedan je bio kod jednog bivšeg direktora, a drugi kod njegovog prethodnika. Završni računi nisu predati, stečajna upravnica nije mogla da dođe do podataka koliko je „Biser“ nekom dužan, ima li hipoteke, ima li potraživanja…

     

    „Biser“ sa ovim vlasnicima već je bio na pragu stečaja pre nekoliko godina, ali ga je nekim čudom izbegao, predloživši plan reorganizacije.

     

    „Biser“, inače, ima imovinu koja nije bez vrednosti. Likvidaciona vrednost građevinskih objekata utvrđena je na 75 miliona dinara, tu valja dodati i zemljište vrednosti 4 miliona, kao i postrojenja i opremu procenjene na 1,4 miliona dinara.

     

    Ko je čiji vlasnik, ko se na čiju imovinu zaduživao, i na kraju, ko će da plati dugove i kome će pripasti imovina ove nekad relativno uspešne fabike, koja je zapošljavala stotinak meštana Kumana, Melenaca i Novog Bečeja, saznaće se verovatno u toku nekoliko postupaka koji su u toku.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]