• Predstavljeno buduće Zrenjaninsko pivo, ovako izgledaju etikete (Foto)

    Brend „Zrenjaninsko pivo“ ponovo će se naći pred potrošačima, a Zrenjaninci će birati njegov ukus i etiketu, najavljeno je danas u Gradskoj kući u Zrenjaninu.   Zrenjaninsko pivo proizvodiće se u pivari kompanije Carlsberg u Čelarevu. Prva flaša sa linije će izaći u martu, najavljeno je danas.   Gradsko veće je ovlastilo gradonačelnika Zrenjanina Čedomira […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Predstavljeno buduće Zrenjaninsko pivo, ovako izgledaju etikete (Foto)

    Brend „Zrenjaninsko pivo“ ponovo će se naći pred potrošačima, a Zrenjaninci će birati njegov ukus i etiketu, najavljeno je danas u Gradskoj kući u Zrenjaninu.

     

    Zrenjaninsko pivo proizvodiće se u pivari kompanije Carlsberg u Čelarevu. Prva flaša sa linije će izaći u martu, najavljeno je danas.

     

    Gradsko veće je ovlastilo gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića da potpiše ugovor o prijemu poklona, buduće male pivare. Nju će Zrenjaninu pokloniti kompanija „Carlsberg“.

     

    – Više od godinu dana trajali su pregovori između grada i kompanije „Carlsberg“ u vezi sa proizvodnjom Zrenjaninskog piva i oni su uspešno okončani – naglasio je Janjić.

     

    On je podsetio da je Zrenjaninska pivara najstarija je na Balkanu i datira iz 1745. godine. Proizvodnja u njoj obustavljena nakon neuspešne privatizacije, 2005. godine.

     

    – Od tada traje agonija sa pivarom u stečaju, imovina se otuđuje i nerealno je bilo očekivati da se proizvodnja samostalno obnovi. Zato smo procenili da je najbolje da to učini velika, ozbiljna kompanija kao što je „Carlsberg“ – obrazložio je Janjić.

     

    Janjić je naglasio da nema ni jednog Zrenjaninca koji na pomen nekadašnjeg Zrenjaninskog piva i pivare Lazara Dunđerskog, neće poželeti da se ta tradicija vrati.

     

    – Naše napore da se tako nešto ostvari prepoznali su u kompaniji Carlsberg. Evo zajedničkog projekta koji će, siguran sam, zaživeti. A konačni rezultat biće mala kraft pivara u našem gradu, poklon kompanije Carlsberg– istakao je Janjić.

     

    On je podsetio da je nekadašnje Zrenjaninsko pivo bilo sinonim za nešto dobro i prepoznatljivo.

     

    Janjić je danas, sa svojim saradnicima, među prvima i degustirao tri vrste piva koje su ponuđene kao opcija za proizvodnju.

     

    zrenjaninsko pivo

     

    Do 7. februara traje degustacija

     

    – Do 7. februara Zrenjaninci će moći da degustiraju tri ukusa piva i da odaberu onaj koji im se sviđa. Moći će da biraju i između tri dizajna etikete na bocama. Ta tri predloga rezultat su dugog istraživanja i odabira – reči su direktora Carlsberg Srbije Vladimira Vave.

     

    On je istakao da ovaj projekat ima širi značaj jer će Carlsberg od svake prodate boce izdvajati dva dinara za podršku lokalnoj zajednici, odnosno Zrenjaninu. Prikupljena sredstva biće iskorišćena za izgradnju kraft pivare u Zrenjaninu, na lokaciji stare pivare. Vava je priznao da je bio fasciniran činjenicom da je u Zrenjaninu pivska proizvodnja započeta još 1745. godine, jer je Carlsberg startovao više od veka kasnije.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 8

    1. Zrenjaninska pivara ne moze biti najstarija na Balkanu zato sto Zrenjanin nije na Balkanu. Balkanskso poluostrvo prostire se do Dunava.

    2. To onda nece biti Zrenjaninsko pivo! Koja je poenta placati nekome da se proizvodi pivo koje i dalje nece biti Zrenjaninsko.

    3. Gradsko veće je ovlastilo gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića da potpiše ugovor o prijemu poklona, buduće male pivare. Nju će Zrenjaninu pokloniti kompanija „Carlsberg“.
      HOĆE L’ SADA POTEĆI PIVO IZ „GRADSKE KUĆE“!!!???
      ZA POZDRAVITI,…..ALI, RADIO STANICU IMAMO, A, NI MALO „TRUDA“, NIJE ULOŽENO DA „RADIO ZRENJANIN“ OPSTANE, MADA MNOGE OPŠTUNE I GRADOVI SRBIJE I DALJE IMAJU RADIO STANICE!!!???
      Pitanja iz Elemira!

    4. Зрењанинско пиво из Челарева??? Па овај нас и после смрти прави лудим!!! Ископаће тебе Били, ја ти кажем! Пун Зрењанин маратонаца, не зна се ко је луђи, али…може им се…сад је њихово време… Боже ти помози!!!

    5. Pančevačka pivara Weifert je otvorena 1722. godine i ona je najstarija na Balkanu. Naša je druga najstarija i to bi onaj ko se uhvatio za taj podatak trebao da zna. A u vezi ostalih komentara, citiraću jednog velikog lažova: „Bolje je da svi puno damo da bi smo ponešto i dobili“.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija