• PREDSTAVLJEN PROJEKAT BANATSKE MAGISTRALE

    Reč je o pravcu koji kreće od Kovina, i spaja Pančevo, Zrenjanin i Kikindu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić izjavio je danas da je javna prezentacija prostornog plana posebne namene za koridor saobraćajnica na pravcu puta M-24, odnosno na Banatskoj magistrali – prvi formalni zakonski korak u realizaciji projekata koji ima nemerljiv značaj za AP Vojvodinu i Republiku Srbiju.

    put-saobracaj

    – Banatska magistrala jeste jedan od prioriteta nove Pokrajinske vlade. Reč je o pravcu koji kreće od Dunava, odnosno Kovina, spaja Pančevo, Zrenjanin i Kikindu i potom se nastavlja prema Čoki. Desni krak magistrale ide prema Mađarskoj na Đalu, a drugi krak se nastavlja preko Sente na autoput E 75, odnosno autoput Beograd – Budimpešta – rekao je Galić.

    Sekretar Galić je dodao da je značaj Banatske magistrale nemerljiv, jer spaja interregionalno Banat, koji je slabo infrastrukturno povezan sa jedne strane i daje mogućnosti za razvoj privrede u tom delu AP Vojvodine i Republike Srbije.

    – Nakon javne prezentacije i javnog uvida do koji traje do 15. jula, sledeći korak jeste usvajanje ovog dokumenta u Skupštini AP Vojvodine, zatim sledi izrada idejnog projekata i dobijanje građevinskih dozvola. Potrudićemo se da ta procedura bude što brža, zbog toga što je Banatska magistrala na prostornom delu puta M-24, tačnije samo malim delom skreće sa već postojeće trase puta, tako da neće biti većih zahteva za eksproprijaciju i taj postupak će ići brže – rekao je Galić.

    Nacrt Prostornog plana područja posebne namene mreže koridora saobraćajne infrastrukture na osnovnom pravcu državnog puta prvog reda broj 24: Subotica – Zrenjanin – Kovin – Banatska magistrala i izveštaj o strateškoj proceni uticaja prostornog plana na životnu sredinu, predstavljeni su Skupštini AP Vojvodine.

    Osnovni razlog za izradu i donošenje ovog strateškog dokumenta jeste stvaranje uslova za realizaciju nacionalnih, regionalnih i lokalnih interesa u oblasti saobraćajne infrastrukture u obuhvatu Prostornog plana na principima održivog razvoja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Sve je to lepo, ali sredite nam prvo put od Zrenjanina do žabaljske raskrsnice. Automobili nam se raspadaju bukvalno. Sad imate i lokalne i pokrajinsku vlast, političke nesuglasice više ne mogu biti izgovor.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija