PREDRAG STANKOV: Na manifestaciju Zrbiznet stižu gosti iz više zemalja
Ekonomija

PREDRAG STANKOV: Na manifestaciju Zrbiznet stižu gosti iz više zemalja

Predrag Stankov
Predrag Stankov

Regionalna privredna komora Zrenjanin aktivno je uključena u organizaciju druge po redu manifestacije ZRBIZNET, za koju su pripreme u završnoj fazi.

 

– Naša Regionalna privredna komora 17 godina je bila organizator sajma INOCOOP, a prošle godine nismo bili uključeni u realizaciju nove sajamske manifestacije Zrbiznet. Ove godine smo tu, zajedno sa Gradom Zrenjaninom, Unijom poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina i Opštim udruženjem preduzetnika. Ideja je afirmacija i razvoj kvalitetnog regionalnog sajma – ističe u razgovoru za portal zrenjaninski.com Predrag Stankov, predsednik Regionalne privredne komore Zrenjanin.

 

– Pozvani su i prihvatili su učešće na sajmu Privredna komora BiH, zatim banjalučka i bihaćka. Imaćemo izlagače iz Hrvatske, Rumunije Mađarske, i to predstavnike komora, ali i firmi. Ideja je bolje povezivanje uz slogan – Pokreni se! Mi smo svi tu, blizu jedni drugih, ali se ne poznajemo u dovoljnoj meri, nismo povezani. To mora da se promeni, a sve sa ciljem međusobne saradnje, ali i zajedničkih nastupa – napominje Stankov.

 

On kaže da će na manifestaciji Zrbiznet, koja će se održati od 20. do 22. septembra, biti prisutni i Razvojna agencija Srbije (RAS), predstavnici Fonda za razvoj, Ministarstva privrede, Pokrajinskog sekretarijata za privredu, svih regionalnih komora iz Srbije…

 

– Svi oni doći će u pratnji najuspešnijih privrednika iz njihovih regija, biće mnogo direktnih sastanaka. Pripremaju se tri lokacije za održavanje manifestacije, i to hala sa štandovima, prostor ispred nje za prezentaciju poljoprivredne mehanizacije i poljoprivrednih proizvoda i kao novina noćni market na otvorenom – govori Stankov, i napominje da će svim posetiocima po pristupačnim cenama biti na raspolaganju razni gurmanluci, i to čvarci i paprikaš kao obeležje ovog podneblja, sve uz dobru ponudu kraft piva.

 

– Dva uslova za uspeh manifestacije smo već ostvarili, a to su brojni učesnici i sadržajan program. Nadamo se da će nas vreme poslužiti i da ćemo i ispuniti treći uslov za uspeh sajma, a to je dobra poseta – zaključuje Stankov.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz