• POVEĆANI JAVNI PRIHODI U GRADU ZRENJANINU

    ZRENJANIN – Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na poslednjem zasedanju, između ostalog, usvojili i izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Zrenjanina u prvoj polovini ove godine, na osnovu kog bruto naplaćeni javni prihodi na teritoriji grada iznose 6,9 milijardi dinara.     U odnosu na isti period prethodne godine, prihodi su povećani u nominalnom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POVEĆANI JAVNI PRIHODI U GRADU ZRENJANINU

    ZRENJANIN – Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na poslednjem zasedanju, između ostalog, usvojili i izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu grada Zrenjanina u prvoj polovini ove godine, na osnovu kog bruto naplaćeni javni prihodi na teritoriji grada iznose 6,9 milijardi dinara.

     

     

    U odnosu na isti period prethodne godine, prihodi su povećani u nominalnom iznosu za nešto više od 317 miliona dinara, što predstavlja povećanje od 4,8 odsto. Takođe, u odnosu na Odluku o budžetu za 2017. godinu, procenat izvršenja rashoda u prvih šest meseci iznosi 49 odsto.

     

    Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac podseća da je 2012. godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu bilo 10.100 prijavljenih lica, a prema poslednjim podacima iz ovog meseca, taj broj iznosi 6.096.

     

    – To jeste pokazatelj da se dosta toga uradilo u prethodnom periodu na privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta, samim tim i zapošljavanju naših sugrađana. Može se to videti i kroz izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci. U odnosu na isti period 2016. godine, porez na zarade je naplaćen u većem iznosu za 31.292.202 dinara. Iako su smanjeni prihodi namenjeni lokalnoj samoupravi od poreza na zarade, mi smo ostvarili povećanje prihoda u budžetu veće za 4,4 odsto nego u istom periodu prethodne godine. Dakle, broj nezaposlenih je manji, i prihodi u budžetu su veći i omogućavaju neke nove investicije u gradu – naglasio je Santovac.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]