Ekonomija YSLAJDER

POTPREDSEDNICA VLADE SRBIJE OBIŠLA RADOVE NA PUTU ZRENJANIN – NOVI SAD

ZRENJANIN – Radove na državnom putu prvog B reda, Zrenjanin – Novi Sad, kod Žabaljske raskrsnice, danas su obišli potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, direktor Javnog preduzeća “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak i predsednik EBRD-a u Srbiji Danijel Berg.

 

 

– Ova deonica je od 24 kilometra i vrednost radova je 762 miliona dinara. Radiće se zamena kolovoza, gde će se dobiti dosta u nosećem delu kolovozne konstrukcije. Izvođač ima ugovor do marta, ali ćemo ga isforsirati da se radovi završe do novembra – najavio je direktor Zoran Drobnjak, podsećajući da su od 2015. godine “Putevi Srbije” u AP Vojvodini uložili osam milijardi dinara.

 

– Izgradnja puteva i saobraćajnica doprinosi poboljšanju privrednog ambijenta, što je prioritet Vlade Srbije i Ministarstva privrede. Mi smo na listi Svetske banke napredovali za 44 mesta i želimo i dalje da napredujemo, sa ciljem da imamo što više investicija i da obezbedimo što kvalitetniji život našm građanima. Ovaj put je od izuzetnog značaja, ne samo za ove dve opštine nego i mnogo šire, jer će omogućiti bezbedno putovanje ali i razvoj privrede u ovom delu Bačke i Banata, kao i bolji protok roba i usluga – rekao je ministar Goran Knežević, zahvaljujući se svima koji su učestvovali u pripremi projekta rekonstrukcije puta.

 

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović istakla je da Srbija troši 400 miliona evra za rehabilitaciju 1.100 kilometara puteva, a značajan deo od 100 miliona evra daje Evropska banka za obnovu i razvoj.

 

– Ovi radovi su važni jer 400.000 ljudi gravitira i koristi ovaj put, blizu 8.000 vozila prolazi dnevno ovuda i oko 500 autobusa i kamiona – naglasila je Mihajlovićeva, napominjući da se započinje sa održavanjem puteva na jedan potpuno drugačiji način, a to je raspisivanjem tendera za održavanje puteva.

 

– Na ovaj način dobijamo bolji kvalitet puta što je veoma važno – istakla je ministarka Mihajlović.

 

 

Obilasku radova prisustvovao je i gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, kao i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević.

 

– Na sasvim drugi način će se regulisati i Žabaljska raskrsnica, ali i aradačka, sa naše strane mosta. Gledaćemo da to bude što bezbednije za odvijanje saobraćaja. Već dogovaramo i obezbeđenje sredstava za izgradnju mosta na obilaznici i kraka obilaznice gradnuličkog atara i drugih poslova  – najavio je gradonačelnik Janjić.

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Bice tu fine love za vikendice Cedi Valjku, Goranu Aflatoksinu i ostalim naprednjackim preletacevicima

  • Da li je završena Kaćka petlja ili se vožnja sa otvaranjem još jednog novog gradilišta pretvara u divlju avanturu?

  • rok za 24km do 15. novembra ?! kinezi dođite, porobite nas….. oni bi do novembra uradili 2400km autoputa!

  • Koji su ovo likovi? Neznam šta su ovim slikanjem hteku da pokažu? sve u svemu prodavanje magle i nove nebuloze. Uzgred, taj put je trebao biti izgrađen kao pravi autoput sa dve trake, jedna za svaki smer i to još pre 10godina. Gospođa ministarka se slikala da mi svi “maloumni i nepismeni” vidimo kako se to dobro radi u ovoj zemlji. Jadno i žalosno!

sinovoz
FAM