• POTPREDSEDNICA VLADE SRBIJE OBIŠLA RADOVE NA PUTU ZRENJANIN – NOVI SAD

    ZRENJANIN – Radove na državnom putu prvog B reda, Zrenjanin – Novi Sad, kod Žabaljske raskrsnice, danas su obišli potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, direktor Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak i predsednik EBRD-a u Srbiji Danijel Berg.     – Ova deonica je od […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POTPREDSEDNICA VLADE SRBIJE OBIŠLA RADOVE NA PUTU ZRENJANIN – NOVI SAD

    ZRENJANIN – Radove na državnom putu prvog B reda, Zrenjanin – Novi Sad, kod Žabaljske raskrsnice, danas su obišli potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar privrede Goran Knežević, direktor Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak i predsednik EBRD-a u Srbiji Danijel Berg.

     

     

    – Ova deonica je od 24 kilometra i vrednost radova je 762 miliona dinara. Radiće se zamena kolovoza, gde će se dobiti dosta u nosećem delu kolovozne konstrukcije. Izvođač ima ugovor do marta, ali ćemo ga isforsirati da se radovi završe do novembra – najavio je direktor Zoran Drobnjak, podsećajući da su od 2015. godine „Putevi Srbije“ u AP Vojvodini uložili osam milijardi dinara.

     

    – Izgradnja puteva i saobraćajnica doprinosi poboljšanju privrednog ambijenta, što je prioritet Vlade Srbije i Ministarstva privrede. Mi smo na listi Svetske banke napredovali za 44 mesta i želimo i dalje da napredujemo, sa ciljem da imamo što više investicija i da obezbedimo što kvalitetniji život našm građanima. Ovaj put je od izuzetnog značaja, ne samo za ove dve opštine nego i mnogo šire, jer će omogućiti bezbedno putovanje ali i razvoj privrede u ovom delu Bačke i Banata, kao i bolji protok roba i usluga – rekao je ministar Goran Knežević, zahvaljujući se svima koji su učestvovali u pripremi projekta rekonstrukcije puta.

     

    Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović istakla je da Srbija troši 400 miliona evra za rehabilitaciju 1.100 kilometara puteva, a značajan deo od 100 miliona evra daje Evropska banka za obnovu i razvoj.

     

    – Ovi radovi su važni jer 400.000 ljudi gravitira i koristi ovaj put, blizu 8.000 vozila prolazi dnevno ovuda i oko 500 autobusa i kamiona – naglasila je Mihajlovićeva, napominjući da se započinje sa održavanjem puteva na jedan potpuno drugačiji način, a to je raspisivanjem tendera za održavanje puteva.

     

    – Na ovaj način dobijamo bolji kvalitet puta što je veoma važno – istakla je ministarka Mihajlović.

     

     

    Obilasku radova prisustvovao je i gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, kao i načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević.

     

    – Na sasvim drugi način će se regulisati i Žabaljska raskrsnica, ali i aradačka, sa naše strane mosta. Gledaćemo da to bude što bezbednije za odvijanje saobraćaja. Već dogovaramo i obezbeđenje sredstava za izgradnju mosta na obilaznici i kraka obilaznice gradnuličkog atara i drugih poslova  – najavio je gradonačelnik Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. Bice tu fine love za vikendice Cedi Valjku, Goranu Aflatoksinu i ostalim naprednjackim preletacevicima

    2. Da li je završena Kaćka petlja ili se vožnja sa otvaranjem još jednog novog gradilišta pretvara u divlju avanturu?

    3. rok za 24km do 15. novembra ?! kinezi dođite, porobite nas….. oni bi do novembra uradili 2400km autoputa!

    4. Koji su ovo likovi? Neznam šta su ovim slikanjem hteku da pokažu? sve u svemu prodavanje magle i nove nebuloze. Uzgred, taj put je trebao biti izgrađen kao pravi autoput sa dve trake, jedna za svaki smer i to još pre 10godina. Gospođa ministarka se slikala da mi svi „maloumni i nepismeni“ vidimo kako se to dobro radi u ovoj zemlji. Jadno i žalosno!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija