• Potpisani ugovori sa tri investitora

    Saznajte šta će graditi na kupljenim parcelama

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas u sali Gradskog veća ugovore o prodaji građevinskog zemljišta sa tri investitora – „Ekometal komercom“ iz Novog Sada, „Gomex“-om iz Zrenjanina i ruskom kompanijom „Kraun“.

    Ugovori potpisani u sali Gradskog veća
    Ugovori potpisani u sali Gradskog veća

    U ime „Ekometal komerca“ ugovor o kupovini 32 ara zemljišta potpisao je vlasnik i direktor preduzeća Dragomir Rosić. Ova firma, koja se bavi otkupom, skladištenjem i preradom elektronskog otpada, kupljenu parcelu će iskoristiti za izgradnju objekta za demontažu motornih vozila sa skladišnim prostorom.

    – U Zrenjaninu poslujemo od 1998. godine i imali smo problema zbog malog poslovnog prostora. Ovo je prvo proširenje kapaciteta od tada i nadamo se da će objekat biti izgrađen u narednih godinu dana – izjavio je Rosić i dodao da firma trenutno zapošljava 13 radnika, a da će ih posle investicije uposliti još nekoliko.

    Kompanija „Gomex“ kupila je parcelu u industrijskoj zoni „Jugoistok“ i ona se naslanja na već postojeću, na kojoj je izgrađen rashladno distributivni centar. Želja predstavnika kompanije je da novi objekat, čija će namena u međuvremenu biti određena, bude završen do kraja ove godine.

    – „Gomex“ se, u skladu sa svojim razvojnim projektima i usvojenom strategijom širenja maloprodajne mreže, odlučio na kupovinu još jedne parcele, površine 11.500 kvadratnih metara, u sklopu nove zrenjaninske industrijske zone. Ovakva odluka je nužna zbog širenja mreže trgovina, koja je prešla okvire Vojvodine. Novi objekat bi, osim za širenje rashladno – distributivnog centra, mogao poslužiti i za smeštajno – skladišni prostor – rekao je izvršni direktor za finansije u „Gomex“-u Dragan Ranisavljević koji je u ime kompanije potpisao ugovor sa gradonačelnikom Janjićem.

    Treći ugovor sklopljen je sa firmom „Kraun“, koja planira da realizuje investiciju u okviru prehrambene industrije, čija je vrednost osam miliona evra. Investitor dolazi iz Rusije, ima izvozno orijentisan proizvodni program, a s obzirom na to da se radi o projektu iz oblasti prehrambene industrije, u lokalnoj samoupravi očekuju da će se odraziti i na poljoprivredni sektor u Zrenjaninu, jer će se angažovati kooperanti na otkupu sirovina.

    Komentarišući današnje potpisivanje ugovora, Čedomir Janjić je rekao da su posle višemesečnih pregovora konačno potpisani prvi ugovori sa investitorima u ovoj godini i najavio da će ih sutra biti sklopljeno još toliko. On se zahvalio radnicima Gradske uprave koji su se, kako je ocenio, pokazali kao ekspeditivni pri odrađivanju svih poslova koji su prethodili potpisivanju ugovora, ali i odbornicima vladajuće koalicije jer, po njegovim rečima, nisu imali problem da dođu na vanredno zakazanu sednicu Skupštine grada i izglasaju odluke vezane za otuđenje građevinskog zemljišta.

    – Nismo želeli da dozvolimo da investitori čekaju jedan dan ili jedan sat duže – poručio je Janjić.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija