Ekonomija YSLAJDER

POTPISAN UGOVOR, STIŽE JEDNA OD NAJVEĆIH INVESTICIJA!

ZRENJANINUgovor o investiranju, između Grada Zrenjanina i preduzeća „MPZ Agrar“ iz Novog Sada, potpisan je danas u Gradskoj kući, a novosadska kompanija je za 65,9 miliona dinara kupila deset hektara građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni „Severozapad – Elemir“.

 

Ugovor o investiranju

 

U ime Grada Zrenjanina ugovor je potpisao gradonačelnik Čedomir Janjić, a u ime kompanije „MPZ Agrar“, koja posluje u sastavu kompanije „Matijević“, potpisnik je bio direktor Željko Radanović, kao i generalna direktorka Industrije mesa „Matijević“ Branka Grubor.

 

– Imamo u planu podizanje hladnjače za višnju i povrće, kapaciteta 15.000 tona. Radićemo skladištenje i sopstvenih proizvoda, ali i višnje i povrća iz otkupa. Gradnja počinje narednog proleća, a u planu je da se završi za godinu i po dana. Planirano je zapošljavanje najmanje 200 radnika, a plate će biti na zavidnom nivou. Vrednost investicije je oko dvadeset miliona evra – najavio je Radanović, nakon potpisivanja ugovora.

 

Po rečima gradonačelnika Janjića, ovo je jedna od najvećih investicija do sada  u Zrenjaninu, sa preko 200 zaposlenih.

 

– Novost je i planirani zasad od 1.000 hektara pod višnjom. A hladnjača koja će se graditi je među najvećim u Srbiji i okruženju – istakao je Janjić, uz napomenu da je veoma zadovoljan što investitori dolaze u naš grad, kako strani tako i domaći, jer vide Zrenjanin kako pogodan grad za ulaganja.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • MALA RAČUNICA:
    1 HA LEDINE! = 6,59 MILIONA DINARA= SKORO 55.000 EURA!!!
    A, VLASNIK ORANICE U VOJVODINI, „NE SME DA PRODA STRANCU“, SVOJ HEKTAR ZA 20.000 EURA, KOLIKO KOŠTA U EVROPI, NEDA MU DRŽAVA!!!
    ZA KOGA „NAVIJA“ DRŽAVA!!!???
    Prekor iz Elemira!

sinovoz
FAM