• POTPISAN UGOVOR, STIŽE JEDNA OD NAJVEĆIH INVESTICIJA!

    ZRENJANIN – Ugovor o investiranju, između Grada Zrenjanina i preduzeća „MPZ Agrar“ iz Novog Sada, potpisan je danas u Gradskoj kući, a novosadska kompanija je za 65,9 miliona dinara kupila deset hektara građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni „Severozapad – Elemir“.     U ime Grada Zrenjanina ugovor je potpisao gradonačelnik Čedomir Janjić, a u ime […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POTPISAN UGOVOR, STIŽE JEDNA OD NAJVEĆIH INVESTICIJA!

    ZRENJANINUgovor o investiranju, između Grada Zrenjanina i preduzeća „MPZ Agrar“ iz Novog Sada, potpisan je danas u Gradskoj kući, a novosadska kompanija je za 65,9 miliona dinara kupila deset hektara građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni „Severozapad – Elemir“.

     

    Ugovor o investiranju

     

    U ime Grada Zrenjanina ugovor je potpisao gradonačelnik Čedomir Janjić, a u ime kompanije „MPZ Agrar“, koja posluje u sastavu kompanije „Matijević“, potpisnik je bio direktor Željko Radanović, kao i generalna direktorka Industrije mesa „Matijević“ Branka Grubor.

     

    – Imamo u planu podizanje hladnjače za višnju i povrće, kapaciteta 15.000 tona. Radićemo skladištenje i sopstvenih proizvoda, ali i višnje i povrća iz otkupa. Gradnja počinje narednog proleća, a u planu je da se završi za godinu i po dana. Planirano je zapošljavanje najmanje 200 radnika, a plate će biti na zavidnom nivou. Vrednost investicije je oko dvadeset miliona evra – najavio je Radanović, nakon potpisivanja ugovora.

     

    Po rečima gradonačelnika Janjića, ovo je jedna od najvećih investicija do sada  u Zrenjaninu, sa preko 200 zaposlenih.

     

    – Novost je i planirani zasad od 1.000 hektara pod višnjom. A hladnjača koja će se graditi je među najvećim u Srbiji i okruženju – istakao je Janjić, uz napomenu da je veoma zadovoljan što investitori dolaze u naš grad, kako strani tako i domaći, jer vide Zrenjanin kako pogodan grad za ulaganja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. MALA RAČUNICA:
      1 HA LEDINE! = 6,59 MILIONA DINARA= SKORO 55.000 EURA!!!
      A, VLASNIK ORANICE U VOJVODINI, „NE SME DA PRODA STRANCU“, SVOJ HEKTAR ZA 20.000 EURA, KOLIKO KOŠTA U EVROPI, NEDA MU DRŽAVA!!!
      ZA KOGA „NAVIJA“ DRŽAVA!!!???
      Prekor iz Elemira!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]