• POSLODAVCI ZRENJANINA PRAVE VIRTUELNI INKUBATOR

    ZRENJANIN – Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina održala je petu redovnu sednicu Skupštine, na kojoj je podnet izveštaj o radu između dva zasedanja. Promenjen je i Statut, pa će Unija ubuduće imati direktora, a i izabrani su i novi organi udruženja.     Unija poslodavaca Zrenjanin u ovom trenutku broji 123 člana, sa ukupno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POSLODAVCI ZRENJANINA PRAVE VIRTUELNI INKUBATOR

    ZRENJANIN – Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina održala je petu redovnu sednicu Skupštine, na kojoj je podnet izveštaj o radu između dva zasedanja. Promenjen je i Statut, pa će Unija ubuduće imati direktora, a i izabrani su i novi organi udruženja.

     

    poslodavci virtualni inkubator

     

    Unija poslodavaca Zrenjanin u ovom trenutku broji 123 člana, sa ukupno 4.135 zaposlenih, i svi članovi ukupno ostvaruju prihod od 33 miliona dinara. U periodu između dve skupštine, Uniji su se pridružila 32 nova poslodavca.

     

    Takođe, u prethodnoj godini formirane su dve granske sekcije, građevinska i proizvodna, a planirano je da se u kratkom roku formira i sekcija uslužnih delatnosti.

     

    – Imamo nekoliko prioriteta u narednom periodu – izjavo je na Skupštini predsednik Upravnog odbora Goran Nešić. – Važno je da formiramo projektni tim koji bi radio projekte u korist članova Unije i lokalne privrede, i konkurisao za sredstva iz pristupnih fondova Evropske unije. Nije manje važno ni organizovanje pravne pomoći u oblasti radnog i kompanijskog prava i materije inspekcijskog nadzora, kao i nastojanje da se obuke o novim zakonima ugovaraju i održavaju u Zrenjaninu.

     

    „Virtuelni inkubator“ jedan je od projekata koji će se, po svemu sudeći, vrlo brzo realizovati. Reč je o platformi na internetu na kojoj bi se našlo sve što je važno za članove Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina. Projekat je prošao odbranu kod Razvojne agencije Srbije koja bi trebalo da finansira polovinu od ukupno 1,5 miliona dinara, koliko je projekat vredan.

     

    Na sednici je održan i okrugli sto čija je tema bila „Značaj udruživanja“. Kao gosti, sednici su prisustvovali predstavnici Unije poslodavaca Srbije, NALED-a, Srednjobanatskog upravnog okruga i Grada Zrenjanina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]