Ekonomija YSLAJDER

POSLODAVCI NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA TRAŽE UKUPNO 551 RADNIKA

sajam-zaposljavanja

ZRENJANIN – U zrenjaninskoj hali „Medison“ danas je održan 21. Sajam zapošljavanja, a poslodavci su iskazali potrebu za zapošljavanjem 551 radnika raznih profila.

 

 

Na sajmu su učestvovala 33 poslodavaca, a najviše slobodnih radnih mesta oglasio je „Drekslmajer“, koji traži 100 radnika u proizvodnji, pet elektroničara – automatičara, jednog administrativnog referenta i jednog referenta tehnike.

 

„Gomex“ je na sajmu tražio 30 kasira, 20 pomoćnih radnika u magacinu i dvojicu poslovođa. Čak 50 službenika obezbeđenja, sa licencom, traži „Patrol 023“, a „Zlatni klas“ iskazao je potrebu za zapošljavanjem 10 prodavaca, 10 pekara, 10 vozača i jednog ekonomiste.

 

„Prva linija“ traži 30 šteperki, 15 izrađivača gornjih delova obuće i pet krojača a „BB Trade“ 7 prodavaca, trojicu poslovođa i jednog menadžera. To je samo deo potreba koje su na ovogodišnjem sajmu iskazali poslodavci.

 

– Na ovom sajmu učestvuju 33 poslodavca kod kojih je otvoreno 551 radno mesto. Traženi su svi profili u svim stepenima stručne spreme, od nekvalifikovanih do visokoškolaca. Najveća potražnja je za radnicima u proizvodnji, za trgovcima i građevinskim radnicima. Od 2008. godine, kada smo imali iskazanih 589 slobodnih radnih mesta, ovo je prvi put da imamo više od 300 upražnjenih poslova. Nacionalna služba za zapošljavanje, inače, potpisala je sporazum o sufinasiranju sa Gradom Zrenjaninom i svim opštinama u Srednjobanatskom okrugu, gde mi finansiramo deo od 45 do 49 posto, u zavisnosti od razvijenosti sredine – istakla je direktorica zrenjaninske filijale NSZ Tatjana Mijatović, uz podsećanje da se sajmovi u Zrenjaninu održavaju od 2005. godine i da je u prethodnom periodu iskazano preko 4.500 slobodnih poslova a da je na sajmovima zaposleno preko 3.600 lica.

 

Zamenik gradonačelnik Zrenjanina Saša Santovac istakao je činjenicu da je na ovogodišnjem sajmu iskazana potreba za gotovo duplo više radnika nego na prošlogodišnjem, uz napomenu da je zapošljivost na sajmu veoma visoka. On je najavio i skoru akciju zapošljavanja putem stručne prakse i javnih radova.

 

Na evidenciji NSZ u Zrenjaninu je oko 16.000 nezaposlenih, od čega je na teritoriji grada Zrenjanina 7.800.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Stručnjak Santovac nam je objasnio kako su počele da nam cvetaju ruže i kako smo svi srećni zbog takve tražnje za radnicima.Naravno, sve su to nebuloze i prodavanje magle kao i do sada a jedino je nedostajao najveći stručnjak za sve a to je Janjić, Baš ćudno!

sinovoz
FAM