Ekonomija

Poslodavci angažuju teže zapošljiva lica na javnim radovima

Nacionalna služba za zapošljavanje
Zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje

Na teritoriji Srednjobanatskog okruga 98 nezaposlenih uključeno je u realizaciju 28 javnih radova odobrenih na javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje, od čega su 12 za osobe sa invaliditetom, i 16 za ostale nezaposlene, potvrdila je za portal zrenjaninski.com Aleksandra Štrbac, savetnica za planiranje karijere u zrenjaninskoj filijali NSZ.

 

Projekti javnih radova traju četiri meseca, a radnici  su angažovani po ugovoru o privremeno – povremenim poslovima. Mesečna prinadležnost za lica angažovana na javnim radovima je do 18.000 dinara.

 

– Realizacijom javnih radova ostvaruju se određeni društveni interesi u lokalnoj zajednici, a u aktivnosti se uključuju teže zapošljiva nezaposlena lica i nezaposleni u stanju socijalne potrebe. Po ovogodišnjem javnom pozivu poslodavac – izvođač javnog rada bio je obavezan  da među angažovanim radnicima obezbedi da je najmanje 70 odsto nezaposlenih iz kategorija ugroženih na tržištu rada – radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, viškovi zaposlenih, Romi, lica bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama i lica koja posao traže duže od 18 meseci – objašnjava Štrbac.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz