• Poskupljuju administrativne takse, do vozačke dozvole po višoj ceni

    U skupštinsku proceduru ušao je Predlog izmena i dopuna Zakona o republičkim administrativnim taksama, koji propisuje nove takse, ali i povećava postojeće. Od naredne godine administrativne takse će, s jedne strane, rasteretiti građane, ali će imati nove koje će doneti dodatni trošak.   Tako, recimo, sada taksa za izdavanje vozačke dozvole, i to od 1. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Poskupljuju administrativne takse, do vozačke dozvole po višoj ceni

    U skupštinsku proceduru ušao je Predlog izmena i dopuna Zakona o republičkim administrativnim taksama, koji propisuje nove takse, ali i povećava postojeće. Od naredne godine administrativne takse će, s jedne strane, rasteretiti građane, ali će imati nove koje će doneti dodatni trošak.

     

    Tako, recimo, sada taksa za izdavanje vozačke dozvole, i to od 1. juna ove godine, iznosi 760 dinara. A ubuduće će biti 1.100, što važi i za izdavanje probne. Za izdavanje duplikata nove vozačke dozvole vozači sada plaćaju 1.260 dinara. Od Nove godine plaćaće se 1.570 dinara. Isto toliko građani će plaćati i za izdavanje duplikata probne vozačke dozvole, a sada plaćaju 1.260 dinara. Za zamenu strane vozačke dozvole dozvolom Srbije vozači će plaćati 8.870 dinara, a sada plaćaju 8.790.

     

    Pročitajte još: Zemljoradničke zadruge dobile bespovratna sredstva za kupovinu opreme

     

    Sada građani za izdavanje kartonskih tablica za privremeno označavanje vozila „proba“ plaćaju 1.050 dinara. Od Nove godine će im biti potrebno više nego upola manje, odnosno 480 dinara. Predlog predviđa i da se za izdavanje duplikata saobraćajne dozvole, potvrde o privremenoj registraciji i registracione nalepnice taksa uveća na 2.000 dinara.

     

    Predloženim izmenama predviđeno je i uvođenje administrativnih taksi za kategorije ugostiteljskih objekata. Tako će ona za hotele, garni hotele, apart-hotele, motele i pansione i turistička naselja zavisiti od broja ležajeva. Taksa za više o 200 ležaja je 45.000, od 101 do 200 ona je 35.000, od 51 do 100 iznosi 25.000, a do 50 ležava 15.000 dinara. Za kampove koji imaju više od 60 kamp-parcela taksa će biti 35.000 dinara, od 31 do 60 kamp-parcela ona je 25.000, a od 15 do 30 iznosiće 12.500.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija