• Poseta Vladimira Putina odraziće se i na srednji Banat, evo i zbog čega!

    Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji trebalo bi da se pozitivno odrazi i na srednji Banat.   Naime, prilikom posete jednog od najvećih svetskih državnika, potpisan je sporazum o proširenju skladišta gasa u Banatskom Dvoru, u opštini Žitište.   Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić ocenio je da je to jedan od najvažnijih sporazuma […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Poseta Vladimira Putina odraziće se i na srednji Banat, evo i zbog čega!

    Poseta predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji trebalo bi da se pozitivno odrazi i na srednji Banat.

     

    Naime, prilikom posete jednog od najvećih svetskih državnika, potpisan je sporazum o proširenju skladišta gasa u Banatskom Dvoru, u opštini Žitište.

     

    Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić ocenio je da je to jedan od najvažnijih sporazuma koji je potpisan. Kapacitet skladišta, nakon realizacije sporazuma, biće proširen sa 450 na 750 miliona kubnih metara gasa.

     

    – On će uticati na našu energetsku bezbednost i njime ćemo značajno unaprediti našu sigurnost. Pored toga što povećavamo skladište, povećavamo i moć eksploatacije na nivou naših maksimalnih dnevnih potreba tokom zime – kazao je Antić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. „…potpisan je sporazum o proširenju skladišta gasa u Banatskom Dvoru, u opštini Žitište“.
      KORISNO!!!
      A, DA LI ĆE TO OSETITI STANOVNICI OPŠTINE ŽITIŠTE!!!???
      KOLIKO ĆE DOBITI OD „NAFTNE RENTE“?
      KOLIKO DRŽAVA, „PO ZAKONU“, TREBA DA NAPLATI PO M³, ILI, SAMO ONA 3% „OD PRIHODA“, ILI, …!?
      POZDRAV IZ ELEMIRA!

    2. Ništa mi od toga nemamo. Dokle god naftna renta ne bude kao u normalnim državama, mi smo sve siromašniji. Mi smo ovde u Banatu sve siromašniji a Rusi sve bogatiji. Uzgred, to gasno skladište izgradio je Naftagas a oni su došli na gotovo i sada uzimaju kajmak. Previše je prodavanja magle i kojekakvih izjava. Trebalo bi reći jednom pravu istinu i prestati sa nebulozama.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]