Ekonomija

POSAO U SLOVAČKOJ JOŠ ATRAKTIVAN

ZRENJANIN – Posao u Slovačkoj sve je interesantniji i sve više se, kako Zrenjaninaca, tako i stanovnika drugih gradova, odlučuje da platu zaradi u ovoj zemlji.

Idu u Slovačku "trbuhom za kruhom" - Bratislava
Idu u Slovačku „trbuhom za kruhom“ – Bratislava

Najviše se traže radnici u prehrambenoj, auto i elektro industriji. Radi se u fabrikama za proizvodnju i sklapanje delova za LCD televizore, pakovanje sendviča i proizvodnju delova za autoindustriju. Fabrike u kojima se radnici najviše traže su Samsung, Jas Plastik, SHC, Mahle, Foxkon, Fekolini i mnoge druge.

Poslovi koji se rade su manuelnog karaktera i brzo se nauče. Uglavnom nisu teški, ali se rade stojeći. Takođe, nije potrebna posebna stručna sprema. Obuka je obavezna, saznaje portal zrenjaninski.com u agenciji koja se bavi angažovanjem radnika.

Najviše se traže radnici starosti između 18 i 55 godina. Ono što Zrenjanince najviše interesuje jeste koliko može da se zaradi. Prema pričama onih koji su proveli određeno vreme u slovačkim fabrikama, mesečno se može zaraditi od 550 do 600 evra. Hrana i smeštaj su obezbeđeni.

Hrana i kozmetika u Slovačkoj nisu skupi, cigarete jesu. Ko ne puši, priča jedan od Zrenjaninaca koji je već nekoliko puta radio u slovačkim fabrikama, može kući da donese i 80 procenata onoga što zaradi. Najbolji period za zapošljavanje je upravo ovaj – od septembra pa do kraja godine. Plata je redovna i isplaćuje se tačno određenog datuma.

Oni koji imaju srpski pasoš, u Slovačkoj mogu da se zadrže samo tri meseca, a za one koji imaju i neki drugi, postoji mogućnost da ih poslodavci zadrže i duže, kao i da im plata bude veća.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz