Ekonomija YTOP

PORTAL KOJI POVEZUJE PREDUZETNIKE I PRIVREDNIKE

Goran Nešić i Izabela Kiš

ZRENJANIN – Ogranak Unije poslodavaca Srbije u Zrenjaninu sprovodi ozbiljan projekat pod nazivom „Virtuelni inkubator“, uz podršku Razvojne agencije Srbije. Ideja je da se kreira portal, koji će omogućiti bolju komunikaciju između preduzetnika i privrednika u ovom regionu, ali i omogućiti korišćenje e-servisa za razvoj biznisa.

 

inkubator portal
Goran Nešić i Izabela Kiš

 

– Želimo da na jednom mestu obezbedimo sve važne informacije iz domena poslovanja, ali i prava, finansija i drugih bitnih oblasti, sve ono što je interesantno poslovnim ljudima u ovom regionu – kaže menadžerka projekta Izabela Kiš.

 

Ona najavljuje da će na portalu biti ustrojena poslovna medijateka, da će se organizovati vebinari, seminari, edukacije…

 

– Sve što je bitno za modernog preduzetnika, a uz uštedu vremena i novca, biće na raspolaganju na našem portalu. Biće i dodatnih aktivnosti, formiranje Kluba poslovnih žena, a sve radi poboljšanja poslovnih komunikacija. Biće tu i model „Kancelarija na dan“, što će našim članovima omogućiti korišćenje prostorija za sastanke, promocije i slične aktivnosti. Cilj je da svojim članovima pošaljemo poruku da im Unija poslodavaca sa svim svojim resursima stoji na raspolaganju, kako bi poslovali uspešnije i kvalitetnije – napominje Izabela Kiš.

 

A čelnik Unije poslodavaca u Zrenjaninu Goran Nešić dodaje da su ciljevi ovog projekta povezivanje i razmena informacija.

 

– Mi nismo velika sredina, ali kao privrednici i poslodavci nismo dovoljno povezani. Portal je namenjen i predstavljanju naših članova i njihovog poslovanja, uz mogućnost da se podaci uvek ažuriraju i aktuelizuju. Suština je da međusobno više sarađujemo, da se pokrenemo, da uz portal koji osnivamo budemo aktuelni, povezani i na dobar način predstavljeni – naglasio je Nešić.

 

U okviru projekta planirano je i formiranje baze lokacija, odnosno liste raspoloživih poslovnih prostora u regionu, kao i rubrike „Poslovni anđeo“ u kojoj će biti odgovori na najčešće postavljana biznis pitanja. Portal „Virtuelni inkubator“ biće u funkciji od novembra ove godine.

 

U srednjobanatskom regionu, inače, ima 1.464 mikro preduzeća, 1.629 društava sa ograničenom odgovornošću i 5.503 preduzetnika. U Uniji poslodavaca trenutno je 130 članova, što je mnogo više u odnosu na 2014. godinu, kada ih je bilo samo 28.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz