Ekonomija

Ponuđeno 209 radnih mesta

ZRENJANIN – Na današnjem, 19. po redu Sajmu zapošljavanja u Zrenjaninu, 27 poslodavaca iskazalo je potrebu za popunjavanjem 209 radnih mesta.

Jedan od posećenijih sajmova
Jedan od posećenijih sajmova

Između ostalih, trgovinsko preduzeće „Gomex“ potražuje po deset prodavaca – kasira i pomoćnih radnika u magacinu, kao i po dva mesara i kuvara, dok je italijanska kompanija „Fulgar Ist“ iskazala spremnost da zaposli 20 radnika u proizvodnji. Industrija ulja „Dijamant“ ponudila je jedno radno mesto za diplomiranog ekonomistu. Traženi su i savetnici za životno osiguranje, vozači kamiona, taksisti, profesori stranih jezika, konobari, kuvari, ali i kamermani i novinari.

– Ovo je jedan od posećenijih sajmova zapošljavanja, i što se tiče poslodavaca, ali i nezaposlenih osoba – ocenila je direktorka zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Tatjana Mijatović.

Zamenik generalnog direktora NSZ Dragan Sikimić, koji je prisustvovao današnjem sajmu, saopštio je da je u ovoj godini na republičkom nivou izdvojeno 2,8 milijardi dinara za mere aktivnog zapošljavanja, koje su usmerene ka smanjenju stope nezaposlenosti.

Tatjana Mijatović, Saša Santovac, Dragan Sikimić i Nebojša Kukić
Tatjana Mijatović, Saša Santovac, Dragan Sikimić i Nebojša Kukić

S druge strane, direktor pokrajinske filijale NSZ Nebojša Kukić kazao je da je na pokrajinskom nivou predviđeno 526 miliona dinara za otvaranje novih radnih mesta kroz javne pozive, odnosno konkurse, i da je planirano zapošljavanje oko 3.500 lica sa evidencije nezaposlenih.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, koji je otvorio Sajam zapošljavanja u Hali sportova „Medison“, istakao je da je do sada, putem ovih sajmova, skoro 3.000 nezaposlenih osoba našlo posao. Santovac je najavio mere koje će preduzeti lokalna samouprava u borbi protiv nezaposlenosti.

– Akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu planirano je 18 miliona dinara iz gradskog budžeta za sprovođenje stručne prakse i javnih radova, a raspisivanje javnih poziva očekujemo u junu – naglasio je Santovac i najavio da će uskoro biti potpisani ugovori sa novim investitorima, ali i postojećim koji su odlučili da prošire proizvodne kapacitete.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.