• Položen kamen temeljac za fabriku „Linglong“, stiže još investitora (Foto)

    Danas je u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Jugoistok Ečka“ položen kamen temeljac za novu fabriku kompanije „Šandong Linglong“. Ceremoniji polaganja kamena temeljca su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede Goran Knežević, kao i predstavnici ove kompanije i Grada Zrenjanina.   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da se danas u Zrenjaninu ispisuje istorija, ali i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Položen kamen temeljac za fabriku „Linglong“, stiže još investitora (Foto)

    Danas je u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Jugoistok Ečka“ položen kamen temeljac za novu fabriku kompanije „Šandong Linglong“. Ceremoniji polaganja kamena temeljca su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede Goran Knežević, kao i predstavnici ove kompanije i Grada Zrenjanina.

     

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da se danas u Zrenjaninu ispisuje istorija, ali i budućnost ovog regiona i cele zemlje.

     

    – Ovo je ogroman uspeh za našu zemlju. Do ovoga smo došli trnovitim putem. Srbija nije bila prva na listi izbora „Linglonga“ . Međutim, bili smo uporni i borili smo se iz dana u dan, a u tome smo imali i podršku kineske države – izjavio je Vučić.

     

    On je napomenuo da izgradnja fabrike „Šandong Linglong“ ne znači samo 1.200 radnih mesta.

     

    – To znači i da će grad Zrenjanin svake godine moći da troši sve više novca, da uređuje putnu mrežu, da gradi nova pozorišta – naglasio je Vučić i dodao da će zajedno sa kompanijom „Linglong“ ovde doći još dva poslovna partnera koja će uložiti ukupno 140 miliona evra i zaposliti još 420 radnika.

     

    Predsednik Srbije je podsetio da „Linglong“ gradi najmoderniju fabriku, na površini od 500.000 kvadratnih metara.

     

    – Kada otvaramo druge fabrike, govorimo o 11.000 – 12.000 kvadratnih metara. Ova fabrika će biti na 500.000 kvadrata. Ovaj posao znači život za čitav grad. To nije samo fabrika, to su i brze saobraćajnice i autoputevi, i prema Novom Sadu i prema Beogradu. To će dodatno olakšati dolazak novih investitora u ovaj grad – istakao je Vučić.

     

    kamen temeljac šandong linglong

     

    Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo podsetila je da je ovo prva fabrika kompanije „Šandong Linglong“ u Evropi.

     

    – Saradnja između naše dve zemlje postigla je još jedan novi rezultat. Kinesko – srpski odnosi se ubrzano razvijaju, a ova saradnja donosi korist narodima naše dve zemlje – rekla je ona, uz napomenu da će ovo biti najmodernija baza za proizvodnju guma u Evropi.

     

    kamen temeljac šandong linglong

     

    Investicija će značajno doprineti ekonomskom razvoju ove sredine

     

    Vlasnik kompanije „Šandong Linglong“ Vang Feng istakao je da je ovo drugi po redu projekat kompanije u inostranstvu. Kako je naveo, ovaj projekat je od velikog značaja za globalni razvoj „Linglonga“.

     

    – Investicija je realizovana isključivo zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je uložio ogromne napore. Zbog toga smo odlučili da projekat uradimo u Srbiji. U tome smo imali punu podršku predsednika Vučića i predstavnika lokalne vlasti. Ovako brzi rezultati prevazišli su sva naša očekivanja – kazao je Feng, uz napomenu da će investicija značajno doprineti ekonomskom razvoju ove sredine.

     

    On je precizirao da je vrednost investicije 990 miliona dolara i da će biti zaposleno 1.200 radnika. Dodao je da će fabrika na godišnjem nivou ostvarivati prihode od oko 600 miliona dolara.

     

    kamen temeljac šandong linglong

     

    Veliki dan za Zrenjanin

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je, obraćajući se prisutnima, ocenio da je danas veliki dan za naš grad ali i celu Srbiju.

     

    – Negde u junu 2017. godine prvi put smo ugostili prijatelje iz Kine. Nismo ni sanjali ko nam je došao. Nakon dve godine, zahvaljujući prededniku Vučiću, koji je lično vodio pregovore, najveća kompanija stiže u Zrenjanin. Posle današnjeg dana više ništa neće biti isto, a Zrenjanin će biti jedan od lidera industrijskih gradova u Srbiji – istakao je Janjić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija