• POČINjE IZGRADNjA NOVE PRUGE!

    Koja deonica je prva obuhvaćena ugovorom sa „Infrastrukturom železnice“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – Načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan je kazao da je posle 40 godina obezbeđeno pet novih ruskih vozova koji će saobraćati na prugama Banata, pri čemu su dva u upotrebi, a u narednom periodu će u saobraćaj biti uključena i preostala tri.

    Zeleznicka stanica

    – U sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga 15. marta će biti potpisan protokol između Grada Zrenjanina i „Železnice Srbije“ o izgradnji depoa u svrhu održavanja ovih vozova. Jedan od uslova koji Republika Srbija mora da ispuni, za kupovinu 27 novih dizel vozova, jesu ovlašćeni serviseri koji će biti smešteni u našem gradu i Lapovu – objasnio je Šijan.

    Istog dana, prema najavama Šijana, biće potpisan i protokol između zrenjaninske lokalne samouprave i Javnog preduzeća „Infrastruktura železnice“ o izgradnji 1.700 metara pruge od Fabrike stanice do industrijske zone.

    – Na taj način ćemo ovaj deo grada učiniti još atraktivnijim. Potrebno je napomenuti da će potpisivanjem protokola između Grada Zrenjanina i opština Sečanj i Novi Bečej od 15. marta biti obezbeđeno subvencionisanje đačkih, penzionerskih i radničkih mesečnih karata – istakao je Šijan i ujedno apelovao na građane da čuvaju ove vozove, jer svaki poseduje video nadzor, a kako je naveo, svako ko učini bilo kakvu materijalnu štetu će biti zakonski sankcionisan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. O kakvim subvencijama vi vise pricate,dali ste normalni,sredite vise te pruge i nece vam trebati subvencije.Ovo je sve sipanje iz supljeg u prazno.Shvatite da se mora placati nesto sto se koristi.Ustavri sta se ja nerviram sve ce to trajati koliko i te subvencije,ta propalica koja je dala taj predlog treba da se ubije za primer.

    2. O kakvim subvencijama vi vise pricate,dali ste normalni,sredite vise te pruge i nece vam trebati subvencije.Ovo je sve sipanje iz supljeg u prazno.Shvatite da se mora placati nesto sto se koristi.Ustavri sta se ja nerviram sve ce to trajati koliko i te subvencije,ta propalica koja je dala taj predlog treba da se ubije za primer.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija