• POČEO ODABIR BUDUĆIH RADNIKA: Zrenjaninci će graditi fudbalske stadione i aerodrome

    Prijavljivanje traje do 20. maja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    POČEO ODABIR BUDUĆIH RADNIKA: Zrenjaninci će graditi fudbalske stadione i aerodrome

    ZRENJANIN – Italijanska kompanija „Tecnostrutture“, koja gradi proizvodne pogone u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Ečka – Jugoistok“, već obavlja razgovore sa kandidatima i bira buduće radnike koji će biti zaposleni u zrenjaninskoj fabrici.

    Pogon u Zrenjaninu
    Pogon u Zrenjaninu

    Kako je ranije najavljeno, novi italijanski investitor će u prvom krugu zaposliti tridesetak radnika, a traže se kvalitetni bravari, varioci, rukovaoci CNC mašinama i lakireri.

    Podsetimo, „Tecnostrutture“ je porodična firma sa tradicijom dugom više od četiri decenije i bavi se izradom čeličnih konstrukcija za mostove, aerodrome, velike tržne centre, industrijske pogone i druge objekte, a zrenjaninski pogon će proširiti ukupnu proizvodnju kompanije, namenjenu evropskom tržištu.

    – Na konkurs se do sada prijavilo 150 kandidata, a u uži izbor je ušlo njih četrdesetak, sa kojima je vlasnik i direktor kompanije Stefano Verna obavio razgovore. Uglavnom su se prijavljivali kandidati stariji od 35 godina. Verna će ponovo doći u Zrenjanin kako bi se u direktnom kontaktu upoznao sa kandidatima za posao, tako da je još uvek moguće prijaviti se na i-mejl adresu tecnostruttureserbia@gmail.comkaže za portal „Zrenjaninski“ koordinatorka za Srbiju Marija Laketić Ljevar i dodaje da prijavljivanje traje do 20. maja.

    Očekuje se da proizvodnja u ovdašnjim pogonima počne krajem juna ili početkom jula, a budući radnici će pre toga proći stručnu obuku, koja će delom biti organizovana u Srbiji. Najvažniji deo obuke odvijaće se u Italiji, na mašinama koje će kasnije biti korišćene u proizvodnji u Zrenjaninu. Većina proizvodnje odvijaće se na mašinama koje će biti softverski kontrolisane, što će zahtevati određeno obrazovanje i obuku.

    Stadion Foggia
    Stadion Foggia

    Predstavnici „Tecnostrutture“ su ranije kazali da ova kompanija sarađuje sa velikim multinacionalnim firmama, ozbiljnim partnerima koji grade po celom svetu. Između ostalog, učestvovala je u izgradnji fudbalskog stadiona Foggia, aerodroma u Milanu i drugih objekata.

    Italijani su Zrenjanin odabrali kao pogodno mesto za investiranje, koje je logistički dobro pokriveno, a uz to su naišli na veliku podršku lokalne samouprave. Ukupna vrednost investicije u gradu na Begeju je, inače, 3,5 miliona evra.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]