• Plate u Zrenjaninu veće u odnosu na mnoge opštine u Srbiji

    Sudeći prema podacima koje je pre nekoliko dana objavio Republički zavod za statistiku, Zrenjanin se sa prosečnom neto platom od 46.678 dinara nalazi u samom vrhu gradova u Srbiji.   Prosečna neto plata u Srbiji za septembar iznosila je, inače, 47.920 dinara, a u Vojvodini 45.568 dinara.   U Srednjobanatskom okrugu prosečna zarada iznosila je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Plate u Zrenjaninu veće u odnosu na mnoge opštine u Srbiji

    Sudeći prema podacima koje je pre nekoliko dana objavio Republički zavod za statistiku, Zrenjanin se sa prosečnom neto platom od 46.678 dinara nalazi u samom vrhu gradova u Srbiji.

     

    Prosečna neto plata u Srbiji za septembar iznosila je, inače, 47.920 dinara, a u Vojvodini 45.568 dinara.

     

    U Srednjobanatskom okrugu prosečna zarada iznosila je 45.035 dinara, a po opštinama to izgleda ovako.

     

    Zrenjanin praktično „gura“ prosek sa 46.678 dinara, sledi ga Nova Crnja sa 42.065 dinara, Žitište sa 41.620 i Sečanj sa 41.530 dinara. Na začelju je, sa ozbiljnim zaostatkom, opština Novi Bečej gde je prosečna plata u septembru iznosila 38.917 dinara.

     

    I dalje najveće plate imaju zaposleni u Beogradskom regionu (tako ga statistika krsti), a u Vojvodini od Zrenjanina veće prosečne plate ima Južnobački okrug, gde taj prosek „guraju“ Novi Sad i Petrovaradin.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija