• Koliko smo zarađivali u aprilu?

    RPK: Rast zarada u Žitištu i Zrenjaninu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Prosečna aprilska neto zarada u srednjobanatskom regionu iznosila je 40.117 dinara i bila je za 4,3 odsto nominalno veća od martovske, saopštila je Regionalna privredna komora u Zrenjaninu.

    Zrenjanin u aprilu imao najviše plate
    Zrenjanin u aprilu imao najviše plate

    Posmatrajući kretanje zarada po opštinama, može se zaključiti da je najveća prosečna plata bila u Zrenjaninu i iznosila je 43.422 dinara, što je za 4,8 odsto manje od republičkog proseka, dok je najniža bila u opštini Sečanj, u iznosu od 30.869 dinara, i za čak 32,3 odsto je niža od proseka ostvarenog u Republici Srbiji.

    Ako je verovati podacima koje je obradio ekonomista Momčilo Nikolčić iz zrenjaninske Regionalne privredne komore, rast zarada u aprilu u odnosu na mart ostvaren je u opštini Žitište, u iznosu od 10,6 odsto, i gradu Zrenjaninu od 5,8 odsto.

    U ostalim opštinama je zabeležen pad, a najveći u opštini Novi Bečej od 5,7 odsto.

    U opštinama Žitište, Novi Bečej i Sečanj prosečno isplaćena bruto zarada za april bila je niža od prosečno isplaćene neto zarade u Republici Srbiji.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija