• PLANIRANA IZGRADNJA BIOENERGANE U OKOLINI GRADA

    ZRENJANIN – Sudeći prema dokumentaciji koja se trenutno nalazi na ranom uvidu, u okolini Melenaca uskoro bi mogla biti izgrađena bioenergana.     Naime, preduzeće „Ćorić agrar“ podnelo je dokumentaciju za izgradnju bioenergane i silosa na parceli koja zauzima 14,58 hektara. Trenutno se na tom prostoru nalazi farma muznih krava sa 1.170 grla.   Kako […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    PLANIRANA IZGRADNJA BIOENERGANE U OKOLINI GRADA

    ZRENJANIN – Sudeći prema dokumentaciji koja se trenutno nalazi na ranom uvidu, u okolini Melenaca uskoro bi mogla biti izgrađena bioenergana.

     

    njiva bioenergane
    Kao sirovina koristio bi se otpad sa poljoprivrednih površina

     

    Naime, preduzeće „Ćorić agrar“ podnelo je dokumentaciju za izgradnju bioenergane i silosa na parceli koja zauzima 14,58 hektara. Trenutno se na tom prostoru nalazi farma muznih krava sa 1.170 grla.

     

    Kako stoji u dokumentaciji, elektrana na biogas proizvodila bi toplotnu i električnu energiju koja bi dalje bila distribuirana, a kao sirovinu bi koristila otpad sa poljoprivrednih površina.

     

    Dokumentacija se može pogledati do 1. septembra u Gradskoj kući.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija