• „Petkus Balkan“ realizuje ozbiljan projekat u Kataru

    Uspešna zrenjaninska kompanija „Petkus Balkan“ započinje novi ciklus ozbiljnih inženjering projekata, dok su aktuelni poduhvati uveliko u razradi.   – Realizujemo ozbiljan projekat u Kataru. Upravo radimo na tehničkim rešenjima koja na našim prostorima nisu uobičajena praksa. U pitanju su ogromni kapaciteti trakastih transportera, kao i objekata za skladištenje, i to riže u silosima i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Petkus Balkan“ realizuje ozbiljan projekat u Kataru

    Uspešna zrenjaninska kompanija „Petkus Balkan“ započinje novi ciklus ozbiljnih inženjering projekata, dok su aktuelni poduhvati uveliko u razradi.

     

    – Realizujemo ozbiljan projekat u Kataru. Upravo radimo na tehničkim rešenjima koja na našim prostorima nisu uobičajena praksa. U pitanju su ogromni kapaciteti trakastih transportera, kao i objekata za skladištenje, i to riže u silosima i šećera u podnom skladištu. Koji su to kapaciteti govori podatak da je u pitanju 51 silos prečnika 18 metara, koji se nalaze u luci u Dohi, a gro tehničkih rešenja daje „Petkus Balkan“, što investitor prihvata ili koriguje. To je inženjerski poduhvat za hvalu – napominje u razgovoru za portal zrenjaninski.com Marko Umićević, direktor zrenjaninske firme, koja je deo sistema nemačke kompanije „Petkus“.

     

    U ovoj firmi rade se, praktično po inerciji, i neki lokalni projekti, koje inženjerski tim „Petkus Balkana“ uspešno realizuje. U Bugarskoj, na primer, trenutno se radi sušara, a zajedno sa firmama „UM – Ing“ i „HF“ završena je rafinerija jestivog ulja u Plevenu. Na pragu je sličan posao i u Češkoj. Prošle nedelje završen je i posao na liniji čišćenja i sušenja u Makedoniji.

     

    Zanimljiv je i predlog nemačkog partnera da firma promeni ime i da ne bude više „Petkus Balkan“, već „Petkus inženjering“, što bi dodatno olakšalo pristup inostranim partnerima i poslovima širom sveta.

     

    – Veoma sam zadovoljan i poslovanjem firme – ćerke „Petkus process control“, koja se bavi izradom i kompletiranjem elektro – ormara i izradom softvera za tu namenu. Realizujemo trenutno jedan veliki projekat u Rusiji i dva u Ukrajini. Kraj je 2018. a mi smo dobro uposleni, što uvek olakšava ulazak u novu proizvodnu godinu – ističe Umićević.

     

    On je ubeđen da ovim zrenjaninskim firmama sledi period sa benefitima, jer su svi kapaciteti planski angažovani za sledećih najmanje šest meseci do godinu dana.

     

    – Imamo homogen tim, sveukupno ovde je uposleno 15 inženjera, gro su mašinski, uz tri elektro – inženjera, i imamo kapacitete da odgovorimo i najvećim izazovima. Moguće je da će biti i novih angažovanja. Jačaćemo i operativni sektor – najavljuje Umićević.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]