Ekonomija

PARE ZA NAJBOLJE POSLOVNE IDEJE

ZRENJANIN – Regionalni edukativni centar – Banat priveo je kraju projekat pod nazivom „Istraži svoj biznis“, koji je sproveden uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju – SDC.

biznis

Projekat, odobren u okviru javnog konkursa „Podrška inovativnim pristupima za povećanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih“, podržali su Grad Zrenjanin i Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Zrenjanin.

Ovaj program pružio je mogućnost mladim nezaposlenim osobama sa teritorije srednjeg Banata da uz pomoć adekvatnih obuka i kontinuirane mentorske podrške, razviju sopstvene poslovne ideje, unaprede veštine i znanja i spremni se otisnu u preduzetničke vode.

Dvanaest učesnika sa najboljim i najperspektivnijim poslovnim idejama su u proteklih osam nedelja prošli naprednu obuku iz oblasti preduzetništva, koja je podrazumevala kontinuirani mentorski rad sa ekspertima i predstavnicima privrede iz različitih oblasti.

Sutra će biti održano finalno takmičenje mladih nezaposlenih lica na kojem će stručna komisija odabrati tri najbolja poslovna plana, za koje je obezbeđena finansijska podrška u pojedinačnom bruto iznosu od 2.000 švajcarskih franaka, adekvatna konsultantska podrška od strane projektnih partnera u narednih godinu dana, kao i druge vredne nagrade za ostale učesnike.

Podeli članak
sinovoz
FAM